28 Януари, 2017 09:30 7 239 9

Дръзко нападение срещу инкасо автомобил в София

  • инкасо-
  • обир-
  • софия

Бандитите се възползвали от грешка на охранителите

Дръзко нападение срещу инкасо автомобил в София - 1

"В обрания автомобил е имало множество ценни вещи, предстои ревизия, за да може да се установи какви са щетите". Това заяви в ефира на bTV старши комисар Младен Маринов, шеф на столичната полиция, по повод страховития обир на "Цариградско шосе" по тъмна доба.

Според шефа на СДВР небрежност на охранителите е причината за инцидента.

Сигналът за престъплението е подаден от The Mall в 21:55 часа. По думите на Маринов престъпниците са приложили хитрост – издебнали момента, в който единият охранител тръгнал към търговския център, а вратата на бронираната кола била отворена. Влезли и заплашили шофьора, взели все още неустановено количество ценности и избягали.

Шефът на столичната полиция коментира, че инкасо екипът не е спазвал инструкциите и в случая има „подценяване на правилата за извършване на такава дейност, най-малкият пропуск в това дава сигнал на извършителите”.

Според първоначалната информация, извършителите са били двама. По неофициална информация в инкасо автомобила по време на кражбата е имало 700 000 лв. В момента не е известно колко са задигнали бандитите.

Незабавно е започнало издирване на престъпниците. Все още не е ясно в каква посока са се изпарили те. Няма ранени и пострадали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    6 3 Отговор
    Хвала на тези охранители
  • 2 Красо Зелето

    11 0 Отговор
    По-добре да оберат инкасото, от колкото да застрелят охранителите. Нали не мислите, че не са планували това нападение? Също така доста време са следели точно този обект.
    Само да не накарат охранителя да плаща.
  • 3 onq s konq

    1 8 Отговор
    Охранителят не само че ще плаща,но задължително ще бъде съден за проявена "Престъпна небрежност",ако не се установят естествено индикации за съучастничество.Хората бараките в задния си двор с полунепотребни вещи и шперплатови врати заключват,на юнака са му гласували доверие за 700 хил и той ще се отклонява от обекта ,оставяйки го без надзор?Такъв е директно за обесване!

    Коментиран от #7

  • 4 Бат Ваню

    6 1 Отговор
    Много бърз кредит.... ха ха ха.... Ше видиме дали ше е безлихвен....
  • 5 Любо

    13 0 Отговор
    докато им плащат на тези охранители колкото да не умрът от глад ще работет колкото да не заспят,познавам човек на такава длъжност,плащат им смешни пари за тази деиност
  • 6 Спиро

    0 0 Отговор
    Това не е ли дежа вю???
    Имаше вече такъв случай преди няколко години пак в София. От тогава никой нищо ли не научи???
  • 7 EMSKI

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Доверие казваш за 700 хил.лева,при тази отговорност заплатата му би трябвало да е 3000 лева без извънредни и бонуси! За 600-800лв заплата е естествено да има пропуски.
  • 8 До коня

    2 0 Отговор
    А дали охранителите не са в играта и няма да делнат всички по 100 Нона, пък нека ги съдят! На колко ще ги осъдат, ако изобщо го докажат, на максимум 5г, ще лежат най много две, това идва по 50 хилки на година! Ееееее, как ти се струва престъпната небрежност, дали не е пък добре заплатена?
  • 9 баджанака

    2 2 Отговор
    Те това е чиста печалба от риск печели, риск губи. ХАЙДЕ НА ХАВАИТЕ СЕГА.