28 Януари, 2017 11:14 1 843 4

МВР: Сериозни пропуски в работата на охранителната фирма

  • инкасо-
  • обир-
  • софия
МВР: Сериозни пропуски в работата на охранителната фирма - 1

Установени са сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия извършителите да проникнат безпрепятствено в автомобила. Това коментираха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че

столичните криминалисти работят по изясняването на обстоятелствата и установяването на извършителите на грабежа.

Сигнал за нападението над инкасов автомобил е подаден снощи в полицията към 22.50 часа от охранителната фирма. По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 часа, когато единият от служителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота в магазин на бул. „Цариградско шосе“, обслужван от фирмата.

Другият охранител е останал сам в инкасовия автомобил, бил изненадан от двама маскирани и принуден да потегли в посока „Полигона“. В края на една от улиците те го завързали за седалката, взели един от саковете с пари и избягали. Липсата на специализираната кола била установена от втория охранител, излизайки от магазина, който веднага сигнализирал работодателя си. Охранителната фирма подала сигнал в полицията, след като открила автомобила и служителя си. От инцидента няма сериозно пострадали. На място е извършен оглед.

До момента са констатирани сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия за извършеното престъпление. Според събраната информация нападателите са се възползвали от небрежността на служителите, отговорни за осъществяваната охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    5 1 Отговор
    Нападателите няма как да са действували без план. защото инкасо автомобил се наблюдава и чрез джипиес маркировка... Значи някой вътрешенв е съобщил и графика и други неща. Аз съм бил охрана на банка. След излизането на първият от автомобила вторият моментално е длъжен да блокира заключването и освен това има оръжие и сигнална система за аварийно подаване нас игнал към базата, а не зная сега може и към СОД. Щом нападателите са били маскирани те са знаели, че вторият нямад а заключи вратите. Защо вторият не е заключил и не е подал сигнал е ВЪПРОСА? Дали пък не е съучастник? та те имат и оръжие, автомобилите са бронирани и издържат и на автоматен обстрел. Ако бе заключил вратите имат и амбразури за стрелба спокойно може да откъсне тиквата на тоя до вратата с УЗИ-то - предполагам имат такива - малки са, леки, и ефективни на близко разстояние. Защо не го е направил? дори и да не стреля, достатъчно е да заключи вратите и да пусне сигнал за тревога! А нападателите са влезли спокойно, накарали са го да кара? Значи човека или е съучастник или е пълен некадърник. Ами да плати сумата и разходите и ще се научи ...
  • 2 Гъчо

    2 0 Отговор
    скъп е живота Лъчо всички сме хора

    Коментиран от #3

  • 3 Ведомствената охрана

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гъчо":

    Е за 620 лева толкоз,като ги удвоите парите може и да почнат да заключват вратите момчетата.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Няма лошо в такива работи . Нека и други хора да се облажат .
    А дали е инсцинировка , все тая .