1 439 4

МВР: Сериозни пропуски в работата на охранителната фирма

Стефанаки Йоанис

Установени са сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия извършителите да проникнат безпрепятствено в автомобила. Това коментираха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че

столичните криминалисти работят по изясняването на обстоятелствата и установяването на извършителите на грабежа.

Сигнал за нападението над инкасов автомобил е подаден снощи в полицията към 22.50 часа от охранителната фирма. По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 часа, когато единият от служителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота в магазин на бул. „Цариградско шосе“, обслужван от фирмата.

Другият охранител е останал сам в инкасовия автомобил, бил изненадан от двама маскирани и принуден да потегли в посока „Полигона“. В края на една от улиците те го завързали за седалката, взели един от саковете с пари и избягали. Липсата на специализираната кола била установена от втория охранител, излизайки от магазина, който веднага сигнализирал работодателя си. Охранителната фирма подала сигнал в полицията, след като открила автомобила и служителя си. От инцидента няма сериозно пострадали. На място е извършен оглед.

До момента са констатирани сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия за извършеното престъпление. Според събраната информация нападателите са се възползвали от небрежността на служителите, отговорни за осъществяваната охрана.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лъчо
  Отговор
  1 11:49  28.01.17
  Нападателите няма как да са действували без план. защото инкасо автомобил се наблюдава и чрез джипиес маркировка... Значи някой вътрешенв е съобщил и графика и други неща. Аз съм бил охрана на банка. След излизането на първият от автомобила вторият моментално е длъжен да блокира заключването и освен това има оръжие и сигнална система за аварийно подаване нас игнал към базата, а не зная сега може и към СОД. Щом нападателите са били маскирани те са знаели, че вторият нямад а заключи вратите. Защо вторият не е заключил и не е подал сигнал е ВЪПРОСА? Дали пък не е съучастник? та те имат и оръжие, автомобилите са бронирани и издържат и на автоматен обстрел. Ако бе заключил вратите имат и амбразури за стрелба спокойно може да откъсне тиквата на тоя до вратата с УЗИ-то - предполагам имат такива - малки са, леки, и ефективни на близко разстояние. Защо не го е направил? дори и да не стреля, достатъчно е да заключи вратите и да пусне сигнал за тревога! А нападателите са влезли спокойно, накарали са го да кара? Значи човека или е съучастник или е пълен некадърник. Ами да плати сумата и разходите и ще се научи ...
 • Гъчо
  Отговор
  2 15:19  28.01.17
  скъп е живота Лъчо всички сме хора

  Коментиран от #3

 • Ведомствената охрана
  Отговор
  3 20:50  28.01.17

  До коментар #2 от "Гъчо":

  Е за 620 лева толкоз,като ги удвоите парите може и да почнат да заключват вратите момчетата.
 • гост
  Отговор
  4 22:08  28.01.17
  Няма лошо в такива работи . Нека и други хора да се облажат . А дали е инсцинировка , все тая .

Напиши коментар:


Публикувай