2 Февруари, 2017 10:41 2 807 12

Бракониер уби 4 елена и 3 кошути, водят разследвания

  • разследвания-
  • убити-
  • елен-
  • кошута

Районната прокуратура в Попово ръководи шест досъдебни производства срещу неизвестен извършител, който убил без надлежно разрешение едър дивеч.

Първият случай на убит елен шилар е от 27 октомври 2016 г. Тогава в землището на село Конак, в местност Русева могила, е намерен убит еленът шилар.

За времето от 14 януари до 17 януари 2017 г. в землището на село Славяново е намерен друг убит елен. Серията на престъпни посегателства срещу едрия дивеч в района продължава на 18 срещу 19 януари, когато е открит убит още един елен.

Две кошути са намерени разстреляни на 21 срещу 22 януари 2017 г. в землището на село Еленово, община Попово. На 22 срещу 23 януари 2017 год. в землището на село Цар Асен е намерена убита още една кошута.

Последният случай е от 25 януари 2017 г., когато в района на село Заветно е намерен убит елен.

Престъплението по член 237, ал. 1 се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Продължават действията по разкриването на извършителя. Назначени са балистични експертизи. Извършват процесуално-следствени действия. Проверяват се всички лица, които притежават ловни карабини, каквото е оръжието на престъпленията и при шестте случая. Разпитан е заместник-директорът на Държавната дивечова станция „Черни Лом“, който е представител на предприятието, пострадало от престъпленията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    15 3 Отговор
    Някой ще ми обясни ли какво МЪЖКО има в това да застреляш безащитно животно било то и най грозният глиган?!?!? КОМПЛЕКСАРИ някой ден бих направил ловна дружинка която да ловува ловни дружинки и бракониери и всякакви коплексари докопали се до някакво пушкало и стрелят по животни!!! По симпатичните ще си ги вържа на каиш да тичат и да ми носят отстреляният трофей!!!!!
  • 2 Morgoth

    6 3 Отговор
    И аз не разбирам кефа от лова - преследването да, но то може и с фотоапарат да се прави, предизвикателството не е по-малко, а и не ти трябват една камара разрешителни.
  • 3 Шляхтиц

    5 2 Отговор
    На седемдесет години съм. По моите скромни и с нищо не обвързващи наблюдения ловци и убийци на беззащитни животни са хора със сериозни физически или психически проблеми. Мой братовчед, към когото изпитвам най-добри чувства и голямо уважение, почина от рак на сравнително млада възраст. На мой приятел синът, запален ловец, почина на двадесет и осем години от спукан кръвоносен съд, аневризъм. Човек може да се нахрани и преживява с толкова хубави и полезни растителни продукти, но продължава да ПРОКЪЛНАВА своето съществуване с убийството на домашни и диви животни. Неоспоримо доказано от статистическите изследвания на медицината е, че вегетарианците живеят средно осем години по-дълго от месоядните хора и посещават лекар много по-рядко. Храносмилателният тракт на човека почти не се различава от храносмилателната система на овцата, предназначен е да преработва РАСТИТЕЛНА храна. Племена като инуити, ескимоси и какви ли не още, които следват стадата с елени, убиват и ядат, не са направили нищо на този свят. Нямат писменост, култура, цивилизация. По нищо не се различават от глутница вълци, които следват стадото и чакат удобен случай, за да се нахранят. Човекът претендира за разум, интелект. Във вселената скали, камъни, прах колкото искаш. Животът е най-удивителното нещо нещо на този свят. Човекът създаде компютър, космически кораб, с който отиде на друго космическо тяло, но едва ли някога ще може направи едно коте, една мишка. ЖИВОТЪТ е най-удивителното нещо на нашат
  • 4 ЛОВЕЦ

    3 6 Отговор
    Вий неразумни люде,които плюете по единствените хора в тая вмиирисана от корупция и неправителствени организации усвояващи евросредства за всякакви неразумни действия спрямо природата.Когато пишете против нас публикувайте и една снимка как подхранвате и охранявате дивеча във вашия район,а не да ми се редите на опашки в хипермаркетите за пържоли и да ми се биете в гърдите,че сте много харни.ДОБЛЕСТНИЯ ЛОВЕЦ Е ПАЗИТЕЛЯТ НА ГОРАТА И ДИВЕЧА В НЕЯ НАБИЙТЕ СИ ГО В ТИКВИТЕ,ЗАПЪРТЪЦИ ТАКИВА.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Господин Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЛОВЕЦ":

    Човек, добре ли си? Притеснен съм за теб!
  • 6 ддд

    0 1 Отговор
    радвам се на румънците
    заради нас са на улицата
    да не станат като нас
    какво е
    Публикувано във факти.бг: Престъплението по член 237, ал. 1 се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.
    кои няма да даде 200 лева ами ще лежи?
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Ей на тоя психопат трябва да му дадат 10 години минимум .
  • 8 Роман дизел

    0 0 Отговор
    Девушка в поле нашла пульемьот сегда в деревнье никто не живют А може и човек да намерят там законът е категоричен ще има още много смърт
  • 9 Васичка Атанасова

    3 0 Отговор
    винаги съм го казвал че това са хора с малки и тънки пишки
    скрит в храстите стрела по елена
    за да го убие
    животното се чуди какво да яде в тази сурова зима а те ходят там
    да убиват за удоволствие
  • 10 гощо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЛОВЕЦ":

    Ти Робин Худ ли си?!?!? Потърси помощ от психиятър!?!?

    Коментиран от #12

  • 11 Иван

    1 0 Отговор
    Тоя изверг е някакво супер тъпо к....ле и 100 % ще го хванат . За жалост ще се отърве от леко по леко .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.