1 684 0

Любовник, убил рускиня, отива в затвора за 15 години

Убийството бе извършено след запой със спирт

Калина Петрова

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас съдът наложи наказание от 15 г. „лишаване от свобода“ на Димитър Радев. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2015 г. в Бургас умишлено умъртвил Наталия Стаматова, като й нанесъл удари с юмруци по главата и я хвърлил на пода, което довело до тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия.

Димитър Радев живеел с баща си в апартамент в блок в к-с „Лазур” на гр.Бургас. Бил сприхав, не се съобразявал със съседите си. Злоупотребявал с алкохол. Пострадалата живеела в съседен жилищeн блок. Двамата се познавали, а от около една година поддържали интимни отношения. Радев работел на частно в строителството, а пострадалата като миячка на чинии в ресторант.

На 04.10.2015 г. Радев и пострадалата си купили спирт от една аптека, който разредили. Изпили неустановено количество от тази „напитка“ в дома на Радев. След това решили и се преместили в дома на пострадалата, за да слушат руска музика, където продължили да пият.

Около 02.30-03.00 часа на 05.10.2015 г. под въздействието на изпитото количество алкохол, пострадалата обидила подсъдимия. Радев се ядосал и й ударил шамар през лицето. Пострадалата посегнала към обвиняемия и го одраскала с ноктите си. Тогава Радев, също така под въздействието на изпитото количество алкохол, нанесъл няколко удара с юмруци в областта на главата на пострадалата. След това, подсъдимият хванал пострадалата за блузата, вдигнал я и я хвърлил на пода, където тя останала да лежи неподвижно. Радев изчакал около 10-15 минути, след което я вдигнал и поставил на дивана. След като пострадалата не се съвзела, подсъдимият решил да отиде до близката бензиностанция и там да потърси помощ. Обадили се в полицията, в последствие дошъл и екип на „Бърза помощ”. Пристигналият на място медицински екип констатирал настъпилата смърт на рускинята.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд –Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Бургас / България

Напиши коментар:


Публикувай