Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 21:41 1 163 3

Арестуваха серийните обирджии на магазини в Пловдив

  • ученици-
  • белезници

Част от бандата са и двама ученици

Полицията в Пловдив задържа бандата, която месеци наред обираше денонощни магазини за алкохол и цигари. Групата е от петима души. Сред тях има и двама ученици, които са непълнолетни.

При последния си удар престъпниците нахлуват в денонощен магазин на бул. „Източен“. Бутат продавача на земята, насочват електрошокова палка срещу него и задигат 1200 лева оборот, лотаринйни билети за 200 лева, 30 кутии цигари и алкохол.

За три дни от видеозаписите полицията успява да разкрие крадците. Те са на възраст между 15 и 23 години и не са криминално проявени.

Трима от крадците са братя. Живеят в село близо до Пловдив. Двама от тях са ученици. Преди месец трите момчета нападнали друг денонощен магазин, от който задигнали 400 лева.

Оказа се, че най-големият брат преди време е работил в същия магазин и бил наясно как се охранява обектът и в кой ден оборотът е най-голям.

Пред полицаите бандата признала и за друг удар, който готви – в златарско ателие.

Петимата са задържани за 72 часа, а срещу тях е повдигнато обвинение за грабежи.

Арестуваните ученици ще посещават детска педагогическа стая, а за останалите от групата прокуратурата ще поиска постоянно задържане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОБИН ХУТ

    2 0 Отговор
    По добре постояннннно в затвора. Вредни за обществото паразити бъдещи.
  • 2 Бай Ганъо

    1 4 Отговор
    Това е то гяурска работа.сега що не пишете коментари братя Българи каде сте виждате ли бетер Циганите станахте. И американците подминахте.
  • 3 Реалист

    3 0 Отговор
    Тези "дечица" си имат определение-мародери и са си за прострелване при "неизбежна"самоотбрана!