1 089 1

Задържаха 37 бежанци до язовир Кула

Калина Петрова

37 бежанци от Афганистан, Пакистан и Ирак задържаха до язовир Кула. В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция, на 2 феруари към 00.30 часа, в непосредствена близост до язовирната стена на язовир Кула полицейски служители забелязали изоставен товарен автомобил «Мерцедес Варио» с варненска регистрация.

При пристигането на полицейския наряд от фургонната част на превозното средство започнали да слизат хора и неизпълнявайки полицейските разпореждания, част от тях се разбягали в посока близката гора. Осем души останали в амтомобила, другите били установени при последвалото издирване.

Групата от общо 37 чужденци е доведена в РУ-Кула. За установяване на самоличност 27 възрастни са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, на 10 непълнолетни е предоставена полицейска закрила. Последвалите проверки установили, че чужденците са граждани на Афганистан, Пакистан и Ирак. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Видин / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • steve
    Отговор
    1 11:54  03.02.17
    Като знам какво сервилнечене правеше Б.Б. пред Меркел, няма да се учудя ако има таино споразумение за пропускане на тези навлеци през България. Горките полицаи! Сега ще падне яко разследване дали някой от полицаите не си е превишил си. Например- дали не е дръпнал някой от тях по силно от позволеното за ръкава или яката. Не даи си боже ако се е наложило слагане на белезници. Леле...........Ами ако на икономическия емигрант са му посиняли китките. Може лично Юнкер да се намеси.

Напиши коментар:


Публикувай