Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 11:24 1 303 1

Задържаха 37 бежанци до язовир Кула

  • бежанци-
  • язовир кула

37 бежанци от Афганистан, Пакистан и Ирак задържаха до язовир Кула. В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция, на 2 феруари към 00.30 часа, в непосредствена близост до язовирната стена на язовир Кула полицейски служители забелязали изоставен товарен автомобил «Мерцедес Варио» с варненска регистрация.

При пристигането на полицейския наряд от фургонната част на превозното средство започнали да слизат хора и неизпълнявайки полицейските разпореждания, част от тях се разбягали в посока близката гора. Осем души останали в амтомобила, другите били установени при последвалото издирване.

Групата от общо 37 чужденци е доведена в РУ-Кула. За установяване на самоличност 27 възрастни са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, на 10 непълнолетни е предоставена полицейска закрила. Последвалите проверки установили, че чужденците са граждани на Афганистан, Пакистан и Ирак. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 steve

    2 0 Отговор
    Като знам какво сервилнечене правеше Б.Б. пред Меркел, няма да се учудя ако има таино споразумение за пропускане на тези навлеци през България. Горките полицаи! Сега ще падне яко разследване дали някой от полицаите не си е превишил си. Например- дали не е дръпнал някой от тях по силно от позволеното за ръкава или яката. Не даи си боже ако се е наложило слагане на белезници. Леле...........Ами ако на икономическия емигрант са му посиняли китките. Може лично Юнкер да се намеси.