Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 13:48 4 078 9

Вижте обвинението на шофьора, прегазил трима души

  • любомир трайков-
  • катастрофа-
  • шофьор-
  • прегазил-
  • трима-
  • обвинение-
  • катастрофата-
  • трайков

Любомир Т. е шофирал след употреба на алкохол, когато е нарушил правилата за движение на пътя

Вижте обвинението на шофьора, прегазил трима души - 1

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Любомир Трайков, на 26 г., за това, че при управление на моторно превозно средство, в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима човека.

На 18 ноември 2016 г. в гр. Пловдив, към 1,15 часа, Любомир Трайков управлявал лек автомобил, марка „Ауди А 7“ по бул. „Шести септември“ в посока към бул. „Руски“. Когато стигнал на кръстовището на двата булеварда, водачът извършил маневра „завой наляво“ и продължил движението в посока юг към Централна жп гара-Пловдив. В този момент по бул. „Руски“ и в същата посока се движел таксиметров автомобил. Любомир Трайков го изпреварил, като се движел със скорост от 99 км/ч. Междувременно от ул. „Прослав“ в посока към бул. „Руски“ се движел лек автомобил, марка „Пежо 405“, управляван от Атанас Л. До него на предната седалка се возела Виолета С., зад нея седял Димитър Т., а до него и зад водача Полина К. Колата навлязла по бул. „Руски“, като на 23 метра се намирало Т-образното кръстовище на с ул. „Ген. Данаил Николаев“. Водачът Атанас Л. бил решил да продължи движението си по тази улица. Той предприел маневра „завой наляво“. Скоростта му на движение в този момент била 19 км/ч. Преминал между разделителните острови на бул. „Руски“ и навлязъл в източната лента за западното платно за движение. В този момент, лекият автомобил „Ауди А7 “, управляван от Любомир Трайков, се намирал на 29,9 метра разстояние от него. Любомир Трайков видял навлизащия в неговото платно „Пежо 405“, но поради близкото разстояние и високата скорост на движение, не успял да натисне спирачките, а само завъртял волана надясно и в този момент настъпил удара. Сблъсъкът бил неизбежен, според заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Лекият автомобил „Ауди А7“ се отклонил надясно и се блъснал в дърво, а лекия автомобил „Пежо 405“ - в автобусната спирка. На място загинаха Атанас Л. и Виолета С., а на 26 ноември 2016 г. почина от нараняванията си и Полина К. Според трите съдебномедицински експертизи, причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза, Любомир Трайков е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола Атанас Л. не е употребил алкохол.

Според вещите лица, обвиняемият би имал възможност да избегне произшествието чрез безопасно екстрено спиране, ако се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км/ч.

Любомир Трайков се е признал за виновен. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „домашен арест“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 явертъ

    8 3 Отговор
    Белене!!!
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    В по предна статия ревете ,че превишената скорост трябва да се наказва със затвор . Как ги наричахте тези .... джигити ? И в случая само този който прави погрешен завой ли е виновен ? Ако скоростта беше по иска , щетите същите ли щяха да са ?
  • 3 .....

    4 0 Отговор
    Чуждестранен европейски опит https://m.fakti.bg/avto/223061-italianec-ubi-shofyora-sgazil-jena-mu
  • 4 баш батка

    15 0 Отговор
    На 26 кара кола за 100 бона...да не се лъжем, развръзката е ясна. Мамин Любо ще му се размине и сигурно и преди му се е разминавало.
  • 5 гоги

    15 0 Отговор
    и за този ще трябва като италианеца някой да го гръмне иначе оправия няма
  • 6 мъжкар

    12 1 Отговор
    Ако бяхме една правова държава тоя келеш за отнемането на 3 живота трябва да влезе до живот в КАУША.Що не проверят и бащата от къде е натрупал пари да направи такава голяма фирма.Бас държа че и там бая л..на ще излязат ако се направи една истинска обстойна проверка.
  • 7 Васичка Атанасова

    6 0 Отговор
    от къде има това момче пари за АУДИ А7

    Коментиран от #8

  • 8 ссс

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Васичка Атанасова":

    Ти по добре мисли ,ти от къде нямаш ?????????????????????????
  • 9 Лотос

    5 0 Отговор
    Работата отива на отърване!Но да мислим позитивно.Колко скромни хора ще се облажат и натрупат пари?Следователи,лекари,експерти,съдии,адвокати,прокурори,късметлии!