7 258 8

Задържаха нагли телефонни измамници

Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Гоце Делчев

Анатоли Стайков

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха трима съпричастни към извършени телефонни измами. Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Гоце Делчев. В нея са участвали служители на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Благоевград и Русе. В хода й са задържани трима жители на Ветово – Д.Н. /26г./, криминално проявен, регистриран за различни престъпления и осъждан, 25-годишната Д.Л. и 17-годишен.

Установено е, че схемата, по която са действали, е да звънят на случайно избрани телефонни номера, представяйки се за техни близки с искане на различни суми за: плащане на капаро за закупуване на климатици, печалба от томболи на различни магазини; необходимост от купуване на ваучери за мобилни телефони. Според първоначалните данни групата е действала основно в Благоевградска област.

В хода на проведените действия по разследването, в тримата и обитаваното от тях жилище са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти, имащи отношение към престъпната им дейност. При задържането им, единият от тях направил неуспешен опит да изхвърли ползваните мобилни апарати в горяща печка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.

P.S.
Българската държава е абдикирала от основните си задължения!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол.
Прекалено много станаха КАНЦЕРИТЕ*!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 16:36  08.02.17
  КАНЦЕР - интересен термин. Май като му гледам дефиницията се покрива на 90% с циганин.
 • Frodo
  Отговор
  2 17:18  08.02.17
  Kato cancer-ni kletki (tumori) ni unishtojavat tiq
 • Sauron
  Отговор
  3 17:19  08.02.17
  da gi vzemat v evropa, da si gi gledat
 • Дон Корлеоне
  Отговор
  4 19:31  08.02.17
  Факти разчупиха леда и подадоха глава от блатото с този послепис !! Една наистина обективна позиция

 • Бай Ганьо
  Отговор
  5 22:35  08.02.17
  Интересно е защо не им показват лицата на престъпниците, както и имената им, обаче ако е някой свидетел веднага са го изтъпанили по новините и на 1 страница по вестниците. Това нормално ли е според вас.
 • 1234
  Отговор
  6 18:59  09.02.17
  На телефонните измамници да им режат ушите и по това ще ги познаваме.
 • геро
  Отговор
  7 08:45  10.02.17
  Кога ли ще хванат някои почтени телефонни измамници? Само на нагли попадат.
 • 1234
  Отговор
  8 18:02  10.02.17
  Какво ще ги разследвате ,само да си губите времето.Карайте ги в Белене да работят,докато изкарат откраднатите пари от хората,и после ги очиствате,,при опит за бягство"и толкова,какво ще се церемоните с тия боклуци.

Напиши коментар:


Публикувай