1 341 0

 Задържаха трима мъже в Плевен, пребили и ограбили съпрузи

Стефанаки Йоанис

Криминалисти от ОД МВР - Плевен разкриха извършителите на тежко престъпление, съобщиха от ОД на МВР - Плевен. Трима мъже са пребили жестоко съпрузи, след което са взели 70 000 лева.

Полицейските действия са започнали след подаден в 3:10 часа на 30 декември 2016 година сигнал чрез телефон 112. Според данните, половин час по-рано маскирани са разбили входната врата на къща в град Левски, нахлули в спалното помещение на собствениците и с дървени сапове от инструменти нанесли жестоки удари на двамата съпрузи - 57-годишен мъж и 53-годишна жена. След като привели жертвите си в безпомощно състояние, взели от нощно шкафче две чанти с около 70 000 лева и неустановено количество златни накити и напуснали в неизвестна посока. Пострадалият мъж веднага бил транспортиран до болнично заведение в Плевен, където въпреки усилията на лекарски екип, по-късно е починал.

В процеса на проводеното под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен разследване, криминалистите са установили и задържали тримата извършители на жестокото престъпление - 32-годишен от град Бяла Черква, 31-годишен от село Павел, 20-годишен от град Сухиндол, област Велико Търново. Открити са и част от вещите, предмет на извършеното престъпление. Тримата мъже са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 199, ал.2, т.2 във връзка с чл. 199, ал.1, т.3 във връзка с чл. 198, ал.1 във връзка с чл. 20, ал.2 от НК. С постановление на Окръжния съд - Плевен им е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по изясняване на всички обстоятелства продължава.

България


Напиши коментар:


Публикувай