9 Февруари, 2017 12:13 2 952 26

Циганката, удушила баба за 5 лева, остава зад решетките

  • циганка-
  • удушила-
  • баба-
  • арест-
  • донка петкова
Циганката, удушила баба за 5 лева, остава зад решетките - 1
Снимка: в. "Марица"

Апелативният съд отказа да уважи жалбата на Донка Петкова, която удуши баба за 5 лева, срещу определение на Окръжния съд, с което й е наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Съжалявам за грешката си, няма повече да се повтори. Това заяви в Пловдивския апелативен съд Донка Петкова от Дълбок извор при разглеждане на мярката й за неотклонение.

Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 1.2.2017 г. в с. Дълбок извор умишлено е умъртвила 84-годишната Иванка Кукова за 5 лева. Бабата й ги била обещала, тъй като Петкова й помагала в домакинството. Във фаталния ден обаче жертвата нямала пари и уверила съселянката си, че ще й даде, като вземе пенсията. Ромката обаче се вбесила и я пребила до смърт. След това си тръгнала, но малко по-късно се върнала да краде. Прибрала златните обеци на Кукова, завивки и килими от дома й.

"Останах изумен от обясненията на обвиняемата, че е нападнала жертвата, тъй като била ядосана и изнервена. Какво можем да очакваме от нея следващия път, когато отново изпадне в такова състояние", заяви в съда апелативният прокурор Иван Даскалов. Той настоя извършителката на тежкото престъпление, която има досега 6 присъди, да остане в ареста. Съдът уважи искането му, като намери, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Донка Петкова. За извършеното престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Донка Петкова е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемата да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо нея бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража”.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 1 Отговор
    А сега де? 6 пъти осъждана.... а колко такива се разхождат свободни?
    всеки един от тях трябва да умъртви някого за 5-10-100 лв ли ?
  • 2 шшш

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Съжалявам за грешката си, няма повече да се повтори. Това заяви в Пловдивския апелативен съд Донка Петкова"
    Тези цигани бая "грешки" правят в България , сега ще ни изпратят и подобни екземпляри "БЕЖАНЦИ" и гледай филм на ужасите с много серии. И едните и другите неграмотни и не обичат да работят , един вид парите от нашите данъци ще увеличат за да ги умиротворим,иначе ще ни колят и бесят,каквото правят успешно в момента.
  • 3 Стамат

    17 1 Отговор
    Това недоразумение на природата никога повече не трябва да се връща в обществото.Жалко е, че ще трябва да го храним и поим 15-20 години и след това ще е отново сред хората.

    Коментиран от #18

  • 4 еее

    19 1 Отговор
    Тази доста якичка ,как така се наклала от социални помощи.Сигурно има 8-10 деца и всички са на работа-крадат и просят. Нямали работа за тях.То каква ли работа могат да вършат ,след като деца на 10години започват да се размножават...Само в България ,където няма съдебна система възможно да прилага масова педофилия. БХК-.рви ,къде сте брей ,няма ли да кажете и дума в защита на пенсионери ,или на вас ви плащат само да плюете българи..
  • 5 по-лека мярка

    2 7 Отговор
    Е, извинила се е!
    Вие какво искате- да им се моли ли?!
  • 6 bai tosho

    6 1 Отговор
    Такива кат нея на Белене при прасетата или на Ловеч да чука камъни .
  • 7 той

    5 1 Отговор
    Това е една ужасна несправедливост,веднага да се намеси БХК.
  • 8 Да го кажем направо

    10 1 Отговор
    Скоро сами ще започнем да правим паметници на Бай Тошо...ехххх Българи....
  • 9 Уаааааааахаааааахаааааааа

    6 2 Отговор
    Като прочетох това с " повече няма да се повтори", та се сетих. Навремето имахме едни комшии - цигани. Една вечер иде циганката у нас и вика
    " Елате, наш Георги голяма беля направи"
    Отиваме ние с брат ми и той я пита
    " Георги друг път правел ли е така?"
    А тя отвръща
    " Не, за сефте му е"
    Влизаме ние у тях и какво да видим ...... Георги умрял!
  • 10 plama

    6 1 Отговор
    много ми е жал за гадната,мазна,ц...ка,такива психопатки са за разстрел,ама да ги наредят в редица всички от нейната семка,че то иначе оттърване няма от тези паразити.
    а най-ми е смешно когато другите цигани ги защитават,абе не виждат ли че са отврат,невиждат ли как е по света.бъди си циганин,но бъди човек бре,човек!
  • 11 jambazina

    12 1 Отговор
    Има напредък и в журналистиката, харесва ми че в заглавието са нарекли мургавите с истинското им име, че доскоро обиждаха римляните като ги приравняват с тях.

    Коментиран от #12

  • 12 stef

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "jambazina":

    triabva da ia xranim 15-20 dodini na ot nashite pari za tova takiva na besiloto da niama rasxodi za takiva utrebki!
  • 13 незнайко

    4 1 Отговор
    Няма ли главния ни прокурор, да спре да си заравя главата в пясъка, за такива деания, независимо че не му е пряка работа ? Циганите ни се ПОДИГРАВАТ ! Една кражба - без един пръс. Втора кражба - втория пръс . Досега дясната и ръка щеше да е инвалидна и нямаше да може да убие жената.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    3 1 Отговор
    Нека ,нека , такъв забит и безхаберен народ точно това заслужава .
    Партийната мафия да ви направи безправни роби в собствената ви страна , а циганските им слуги да ви удушават , трепят и насилват . Няма случайни неща . Такъв народ точно така оправя .
  • 16 Сали

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    Ти за инвалидни пенснии чувал ли си ?

    Коментиран от #22

  • 17 ддд

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Съжалявам за грешката си, няма повече да се повтори
    убива друга после
    вдига се народа
    и тя казва
    ми не се повтори бе бате
    тая е за 6 и 30
  • 18 тйфуъук

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стамат":

    оптимист:)))
    мислиш че след 20 години
    тук ще има хора?
  • 19 кроко

    2 0 Отговор
    Ако не е смърт на място, само доживотна каторга за тия изроди! Всички, дето имат 3 и повече престъпления трябва без да чакаме да извършат още някой зулум, да се вкарат в затвора и с принудителен труд да си изкарват прехраната!
  • 20 анализ

    1 0 Отговор
    утре като подпище споразумение и ще я пуснат-нали така постъпват с циганите ако е българка м....та ще и разкатаят
  • 21 психолог

    2 0 Отговор
    концентрационни гета са необходими-иначе няма оправия
  • 22 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сали":

    Нали на тях разчитате и на социалните помощи които всички работещи БЪЛГАРИ, Ви усигуряваме.
  • 23 БАТЕ ЖОРО

    2 0 Отговор
    че що не я пуснат, щом съжалява?
  • 24 Master0

    3 0 Отговор
    Дано и нея да пребият до смърт!
  • 25

    1 0 Отговор
    Като я гледам май добре си е живяла не е гладувала.
  • 26 Зенон

    1 0 Отговор
    Няма случайни неща!Всеки ден едно и също!Ако някой ден мине без циганско престъпление,ще го обявят за национален празник!