1 016 1

Прокуратурата разследва казуси със записните заповеди

Стефанаки Йоанис

Още в края на месец януари 2017 г., Софийска районна прокуратура е възложила извършването на проверка по повод изготвен запис на заповед, на който е придаден вид, че е подписан от лицето Цветанка Иванова и последвалото в тази връзка изпълнително производство. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Изявлението на държавното обвинение идва по повод разследване на bTV за нищо неподозиращи хора, които се оказват длъжници.

Телевизията разказа историята на Цветанка Иванова, чиито сметки са източени без тя да подозира и чрез запис на заповед е изкарана длъжник на лице от ромски квартал в София на име Спас Ковачев. Появиха се още хора с идентични истории.

Необходимите действия се осъществяват от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), като в хода на проверката са снети обяснения от запознати със случая лица, както и са приобщени множество документи.

Предстои установяване и разпит на гражданите, пострадали при сходни с описаните от г-жа Иванова обстоятелства, интервюирани в предаването „Тази сутрин“ днес, на 09.02.2017 г. Проверката ще приключи в максимално кратък срок, след което наблюдаващият прокурор ще направи преценка налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, както и по кой текст от Наказателния кодекс (НК).

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ЧЕРВАТА
    Отговор
    1 13:37  09.02.17
    СПАС-М.....ЛА Е ЯСЕН АААА АДВОКАТА МУ Е 100% В КИРИЗА ДОБРО ХОНОРАРЧЕ ГРИЗКА ТАКИВА ВИ СА ЗАКОНИТЕ МАНГО Е ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ СХЕМАТА Е ЯСНА ЧЕ НЕ БЕШЕ ПРЕЗ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ

Напиши коментар:


Публикувай