1 984 1

Арестуваните с хероин Кемчо и Мария освободени

Димитрина Ковачева

Арестуваните в мега полицейската операция "Цунами " в Сърбия петричани Е. Йотков-Кемчо и Мария П, дъщеря на местна ,общинска служителка се прибраха в родния град след почти 5 месеца зад решетките в затвора в Белград, съобщи "Струма". Те бяха задържани, след като в акумулатора на автомобил, с който пътували бе намерен хероин за 220 000 евро. Заедно с тях бяха арестувани още една петричанка на име Силвия,както и софиянец.

Според източници на struma.com последните двама остават в ареста ,тъй като направили пълни самопризнания, поели вината. Така криминалнопроявеният Кемчо и Мария са освободени.Софиянецът и Силвия ще бъдат съдени, грозят ги до 10 години затвор.

Операция "Цунами", в която попаднаха софиянецът и тримата петричани бе проведена след мащабно разследване на чуждите служби,според които става въпрос за организиран канал за трафик на наркотици по трасето Петрич-Сърбия-Германия, писа многократно struma.com. Каналът функционира успешно от около 5-6 години като смазана машина, в която участват: доставчик на дрога от петричко село, чийто основен бизнес е внос на автомобили.

Доставчикът-бизнесмен се снабдявал с хероина от Близкия изток по друг отработен канал. Схемата продължава изпечен майстор на акумулатори отново от петричко село, който изработва акумулаторите, така че дрогата да не бъде видяна при проверка от митнически скенер. Акумулаторите се изпразват отдолу, а отгоре функционират като такива, облепват се с фолио, за да не ги "прониже" скенера. Каналът действал 5-6 години успешно.

Сърбите направиха истинско показно на мащабна операция, тъй като всеки един от арестуваните 66 души в нея е обект на индивидуално разследване. Припомняме ,че по същия този канал има и задържани в Германия, преди дни ви съобщихме за монтьор от Петрич, който бе задържан в Германия ,а седмица преди неговия арест и шофьор от Подгорските села попадна зад решетките в Германия.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:11  11.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай