13 Февруари, 2017 19:07 2 065 0

Златни бижута, скрити в подлакътник

  • златни бижута-
  • подлакътник-
  • румънска гражданска-
  • гкпп капитан андреево

Откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Златни бижута, скрити в подлакътник - 1

Близо 630 грама златни бижута откриха митническите служители от митническа мобилна група при две проверки на МП Капитан Андреево. Общата стойност на задържаните изделия от благородни метали е над 37 000 лева.

При първия случай златните бижута са задържани при проверка на лек автомобил „Ауди" с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът на автомобила и неговите спътници не са декларирали, че пренасят ценности. При извършената щателна проверка митническите служители открили в подлакътника на шофьорската седалка кутия, опакована с тиксо, пълна с общо 243 златни накита: обеци, синджири, медальони, пръстени, гривни, медальони. Според експертизата, изготвена от вещо лице, бижутата с общо тегло 397.30 грама са от 14-каратово злато на обща стойност 23 838 лева.

Контрабандните златни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон и му е задържано обезпечение в размер на 560 долара.

При втория случай, при проверка друг румънски автомобил, влизащ в страната от Турция, в личния багаж на румънска гражданка са задържани недекларирани 229.23 г изделия от жълт метал, които според експертизата на вещото лице са от 14-каратово злато на стойност 13 753.8 лева.На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и е задържано обезпечение в размер на 150 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА