15 Февруари, 2017 16:14 821 0

Прокуратурата проверява незаконната сеч в Западен парк

  • сеч-
  • дървета-
  • западен парк

Софийска градска прокуратура се самосезира по повод излъчен репортаж за незаконна сеч на дървета в столичния „Западен парк“. В предаване на БНТ бе изнесена информация, че граждани извършват нерегламентирано изсичане на дървесни видове в парка с цел да си набавят дърва за огрев, съобщиха от Прокуратурата.

СГП – отдел „Надзор за законност“, вече е разпоредила на Столичния инспекторат да започне незабавна проверка на територията на град София, като целта е да бъдат издирени извършителите на нерегламентираната сеч и им се съставят актове за установяване на административно нарушение (АУАН).

Възложено е на Столичния инспекторат да изготви план за предотвратяване на бъдещи подобни действия в парковете в София и да се предприемат охранителни мерки за недопускане на такива изсичания на дървесните видове в зелената екосистема на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА