17 Февруари, 2017 10:31 1 095 0

Съдят двама рецидивисти, заплашили с нож и ограбили мъж

  • рецидивист-
  • обир-
  • нож

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже, извършили грабеж в съучастие със сила и заплашване, съобщиха от Прокуратурата.

На 7 юни 2016 г. в района на ул. „Барутен погреб“ във Варна, 31-годишния Явор Хр. и съучастника му – 30-годишния Златомир Т. отнели от мъж от Добрич чанта с 470 долара, 1080 лева, слънчеви очила „Прада“, задграничен паспорт и други вещи на обща стойност 2458 лева, като употребили за това сила и заплахи.

По време на грабежа нападнатият и ограбен мъж седял в автомобил с отворена врата и прозорец.

Нападнатият се съпротивлявал. Успял да избие ножа от ръцете на Златомир и да излезе от колата. Потърсил помощ, като спрял такси. По радиостанцията шофьорът съобщил в централата на таксиметровата компания за инцидента. Подаден бил сигнал до полицията.

На мястото на инцидента бил намерен метален нож с острие 18 см и иззети дактилоскопни следи. Извършено било и разпознаване, като ограбеният мъж посочил Явор като човека, който му издърпал чантичката с парите, а за Златомир обяснил, че го нападнал пръв и размахвал ножа.

И двамата подсъдими са осъждани. Явор Хр. е с две влезли в сила присъди преди извършването на грабежа заедно със Златомир. Той е приведен в затвора, откъдето бил освободен условно предсрочно, за да изтърпи останалата част от наказанието си. Златомир Т. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд, което било отменено в края на ноември 2016 г. от Апелативния съд.

Ако Явор Хр. бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му. Съучастникът му Златомир Т. при признаване на вината му от съда може да търпи наказание от 3 до 10 год. лишаване от свобода. Щетите от престъплението в размер на 2458 лева не са възстановени до момента.

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА