2 432 1

Откриха хероин за над 300 000 лв. в бельото на две жени и момиче

Откриха хероин за над 300 000 лв. в бельото на две жени и момиче
Снимка: Агенция Митници
Мартин Христов

Над 3 кг хероин, облепени по тялото на непълнолетно момиче и в бельото на две жени, откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Пред митническите служители на българския митнически пункт шофьорът и трите пътнички обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършения личен преглед у трите пътнички митническите инспектори откриват общо осем пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Един от пакетите е открит, залепен в областта на кръста на непълнолетното момиче, а другите седем пакета са намерени в сутиените и долното бельо на другите две жени.

Извършеният на място полеви наркотест показва, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 3.394 кг на стойност 305 460 лева по цени за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. По искане на Окръжна прокуратура Хасково Хасковският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража" на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложена мярка „надзор от служител на Детска педагогическа стая".

Хасково / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • me be re
    Отговор
    1 14:18  20.02.17
    Това синьото на снимката, да не е логото на производителя :)

Напиши коментар:


Публикувай