22 Февруари, 2017 14:48 1 555 3

18 обвиняеми по делото КТБ

  • ктб-
  • обвиняеми
18 обвиняеми по делото КТБ - 1

Екипът от прокурори и следователи на Специализираната прокуратура по досъдебното производство “КТБ“ приключи действията по разследването.

По делото са привлечени като обвиняеми 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всяко от обвинените лица.

Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1000 тома.

На 21.02.2017 година започна предявяването на материалите по делото на обвиняемите и техните защитници.

Като обвиняеми по делото са привлечени:

1. ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

2. СНЕЖАНКА ВЕЛЕВА – СТЕФАНОВА

3. МАРГАРИТА ГОЛЕВА

4. АЛЕКСАНДЪР ПАНТАЛЕЕВ

5. КРАСИМИР ХАДЖИДИНЕВ

6. ГЕОРГИ ХРИСТОВ

7. МАРИЯ ДИМОВА

8. БОРИСЛАВА ТРЕНЕВА-КЮЧУКОВА

9. МАРГАРИТА ПЕТРОВА

10. ЕЛКА СТОЙКОВА

11. ЕЛЕНА ИНДЖЕВА

12. РАНГЕЛ СТОЙЧЕВ

13. СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА

14. ИЛИАН ЗАФИРОВ

15. ГЕОРГИ ЗЯПКОВ

16. ЦВЕТАН ГУНЕВ

17. РУМЕН СИМЕОНОВ

18. СЛАВИЯНА ДАНАИЛОВА-ВЕЛЕВА

Реализирането на правомощията на прокурора по чл.242 ал.1 от НПК /вкл. и повдигане на обвинение с обвинителен акт/ зависи от времето, в което обвиняемите и техните защитници ще се запознаят с материалите по делото, както и от техния добросъвестен подход.

Специализираната прокуратура е в готовност да внесе обвинителния акт след предявяване на материалите по разследването.

Действията по разследването по делото „КТБ“ приключиха в кратки срокове предвид изключителната фактическа и правна сложност на казуса. Поради обществената значимост и интереса на огромен брой български граждани към хода на досъдебното производство, както и наложената от ръководството на Прокуратурата на Република България политика на откритост пред обществото за работата на институцията, след разрешение от наблюдаващите прокурори, ще публикуваме пълния текст на предявените обвинения от Специализираната прокуратура по делото КТБ.

В момента се извършва техническа обработка на постановленията за привличане, за заличаване на личните данни и банковата информация в тях.

Обработват се всички над 5 000 страници постановления за привличания.

Поради това обвиненията, със заличени лични данни, ще бъдат публикувани в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 венци

    0 0 Отговор
    И каква полза?...
  • 2 Мартин

    0 0 Отговор
    От 2014 г. до 2017 г. - само списък с 18 обвиняеми?!? А колко време ще отнеме делото? А след това обжалванията? С това темпо може и да видим Цветан Василев и Ко. в затвора към 2030 г. сигурно. Срамота!
  • 3 Петър

    0 0 Отговор
    То освен номер 1 в списъка Цветан Василев, другите са дребни риби, предвид че фараона точно се укри в чужбина.