573 1

Осъдиха мъж, убил баща си

Мартин Христов

Окръжна прокуратура – Монтана осъди Кирил Иванов за причиняване на смъртта на баща му – Милан Миланов. Престъпление, извършено по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщиха от Прокуратурата.

Подсъдимият се признал за виновен и поискал делото да се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие – без разпит на подсъдим, свидетели и вещи лица, както и без събиране на други доказателства.

Трагичният инцидент станал вечерта на 10.11.2015 г. в къща в гр. Лом, в която баща и син живеели заедно.

Подсъдимият Иванов често злоупотребявал с алкохол, малтретирал физически и тормозел психически възрастния си баща, за да се домогне до парите му. Скандалите и побоищата ставали достояние на съседите. Пред тях обаче бащата казвал, че няма да се оплаква от сина си, защото му е жал за него. Когато бил пребиван и нагрубяван от Кирил не му отвръщал, не се защитавал, понасял и търпял издевателствата спрямо него.

Вечерта на 10.11.2015 г., в интервала от 18.30 ч. до 19 ч., съседите чули поредния побой над Милан от страна на Кирил. Пострадалият се молел на сина си да не го бие и да го остави на мира. Ясно се чували звуците от юмручни удари и плесници, а обвиняемият настоявал за пари. По-късно същата вечер Иванов посетил свой приятел и му споделил, че баща му е мъртъв и не знае какво да предприеме.

На следващия ден, след като отново бил потърсен от извършителя на престъпното деяние, приятелят му уведомил за инцидента полицейските органи. Била извикана Спешна помощ, но медиците само констатирали смъртта на Милан Миланов.

Местопроизшествието било посетено от следствено-оперативна група, като с извършването на първоначалните и неотложни действия по разследването било образувано досъдебно производство. Кирил Иванов бил задържан под стража и обвинен в убийството на баща си.

Изготвената съдебно-медицинска експертиза дала заключение, че непосредствената причина за смъртта на възрастния мъж е острата дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на двустранната пневмония, като следствие от тежката гръдна травма със счупването на ребра.

За извършено от него престъпление Кирил Иванов е осъден на две години и осем месеца „Лишаване от свобода“, което наказание ще изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Монтана / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Лина
    Отговор
    1 16:57  24.02.17
    Само 2 год след системен тормоз.... И как го извъртели съдиите...

Напиши коментар:


Публикувай