Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 16:56 3 406 2

Опасен убиец избяга от затвора

  • тома ендрев-
  • затвор-
  • бягство

32-годишният Тома Ендрев, изтърпяващ едно общо наказание от 18 години лишаване от свобода, определено му след групиране на множество присъди, включително и на осъждане за убийство, е избягал от затвора в Пловдив. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 21 февруари 2017 г., около 21,30 часа, Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип „Хеброс“ в гр. Пловдив към Централния корпус на затвора в гр. Пловдив, които се намират на близко разстояние. Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Тома Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.

До момента Тома Ендрев не е задържан и е обявен за издирване. Предвиденото наказание за горното престъпление е до 3 години лишаване от свобода. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изясняват всички факти и обстоятелства около бягството на лишения от свобода.

През 2005 година Ендрев бе осъден на 18 години лишаване от свобода за убийството на 46-годишния Мирослав.

Тома живеел на квартира в дома на Мирослав Г. и неговият брат Георги Г. На 18.11.2003 г. Георги отишъл на работа като нощна смяна в автоморга, а Ендрев и Мирослав събрали голяма компания и се запили. Малко след полунощ между двамата възникнал скандал, стигнало се до сбиване и счупили стъклото на вратата на хола. После Мирослав отишъл да си легне. На другия ден сутринта се събудил и накарал Ендрев да отиде да купи ракия. Това ядосало Тома, отново се скарали , сбили се и Ендрев започнал да го души, след това взел кухненски нож и му нанесъл няколко удара в областта на шията и го убил.

От МВР апелират всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско поделение.

Тома Ендрев е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqq

    2 0 Отговор
    Този си е бил направо за бесило. Защо народът да хрантути 18 години тази храна за прасета.
  • 2 Лотос

    0 0 Отговор
    Не е избягал а е пуснат!