2 893 2

Опасен убиец избяга от затвора

Мартин Христов

32-годишният Тома Ендрев, изтърпяващ едно общо наказание от 18 години лишаване от свобода, определено му след групиране на множество присъди, включително и на осъждане за убийство, е избягал от затвора в Пловдив. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 21 февруари 2017 г., около 21,30 часа, Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип „Хеброс“ в гр. Пловдив към Централния корпус на затвора в гр. Пловдив, които се намират на близко разстояние. Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Тома Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.

До момента Тома Ендрев не е задържан и е обявен за издирване. Предвиденото наказание за горното престъпление е до 3 години лишаване от свобода. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изясняват всички факти и обстоятелства около бягството на лишения от свобода.

През 2005 година Ендрев бе осъден на 18 години лишаване от свобода за убийството на 46-годишния Мирослав.

Тома живеел на квартира в дома на Мирослав Г. и неговият брат Георги Г. На 18.11.2003 г. Георги отишъл на работа като нощна смяна в автоморга, а Ендрев и Мирослав събрали голяма компания и се запили. Малко след полунощ между двамата възникнал скандал, стигнало се до сбиване и счупили стъклото на вратата на хола. После Мирослав отишъл да си легне. На другия ден сутринта се събудил и накарал Ендрев да отиде да купи ракия. Това ядосало Тома, отново се скарали , сбили се и Ендрев започнал да го души, след това взел кухненски нож и му нанесъл няколко удара в областта на шията и го убил.

От МВР апелират всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско поделение.

Тома Ендрев е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • qqqqq
  Отговор
  1 14:22  24.02.17
  Този си е бил направо за бесило. Защо народът да хрантути 18 години тази храна за прасета.
 • Лотос
  Отговор
  2 19:22  25.02.17
  Не е избягал а е пуснат!

Напиши коментар:


Публикувай