Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 20:25 5 600 5

Екшън в Кършияка заради избягалия затворник убиец

  • тома ендрев-
  • затвор-
  • бягство

Истински екшън се разиграл днес по обед в Кършияка. Три полицейски коли обградили къща близо до гара Филипово, а десетина полицаи влезли в нея. Причината - издирват избягалия затворник Тома Ендрев. В сградата е нямало никого. Наложило се да се разбие вратата, след което помещенията са били щателно претърсени, предаде TrafficNews.

Жителите в квартала се шашнали от акцията. Дама попитала един от униформените какво става, а той отвърнал, че имат сигнал, че тук се крие опасен беглец.

След като не намерили никого, трите патрулки си заминали.

Интересен е въпросът, защо именно към тази къща са се насочили разследващите. Обитателите са от ромски произход. Собственичката има син, който в момента излежава присъда в пловдивския затвор. Преди години той е задържан за разпространение на дрога. Джопето, както се казва мъжът, и преди е бил задържан с наркотици.

„Често в района се мотаеха наркомани и дилъри, но откакто младежът е в затвора, не сме виждали съмнителни хора тук”, коментират в квартала.

Припомняме ви, че полицията в цялата страна издирва под дърво и камък Ендрев. 32-годишният мъж, който излежава 17-годишна присъда за жестоко убийство, избяга във вторник вечерта на път за затвора. Тома се отскубнал от охранителите си, докато го превеждали пеша от затворническото общежитие към централния корпус. Двете сгради са на около 300 метра една от друга.

За преместването не е използван специализиран превоз, а затворникът е бил без белезници.

Полицията вече четвъртък ден издирва беглеца, но засега без успех. Има засилено полицейско присъствие по гари и автогари. В затвора режимът също е затегнат, спрени са отпуските на всички лишени от свобода.

В Областната дирекция има сформирана спецгрупа, която издирва беглеца.

Според запознати основната причина Тома да избяга е емоционален срив, който преживял заради паздяла с приятелката си. Той имал връзка с момичето от доста време, а тя била единствения човек, който го посещавал редовно. Носела му храна, цигари, не пропускала свиждане. Преди няколко дни обаче му съобщила, че си е намерила работа в Германия и заминава. Това е била причината Тома да се отклони от общежитието и да отиде на Главната, за да се види с нея. Негови познати предполагат, че е рискувал да избяга, за да се опита да промени решението й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошбиян

    24 7 Отговор
    Викате че белене бил лагер и там попадали добри хора без да са направили нищо....е след като го няма вече отрепките ще са сред вас нали е демокрация и права на човека има

    Коментиран от #3

  • 2 Чичу Ади

    6 0 Отговор
    Всичко в тази ситуация намирисва яко. Охраната на зарвора го разхождат без дори да го закопчаят..... Нямам представа по какви закони и разпоредби работят тези далавераджии от Съдебна Охрана, но в ЗМВР чл.87 ал.1 т.3, т.4 е записано, че по такива може да се стреля с пистолет, като се изключва челото. Та ако са тюфлеци и не могат да го стигнат, да му пуснат няколко 9х18 да свършат тази тъй тежка работа. От познати знам, че охраната по затворите вкарват всичко вътре за двойно и тройно заплащане. От цигари и телефони, до дрога. Оставките трябваше да са отрупали масата на правосъдния министър. А съпроводниците, трябваше да са задържани или за съучастничество, или за неизпълнение на служебните си задължения от което е възникнала висока обществена опасност.
  • 3 До Тошибян

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тошбиян":

    Точно поради причината че Белене е ползвано за смазване на добри и съвестни хора отрепките вече 73г. никой не ги притеснява! Никога ама никога концлагерите не са служили за наказание на престъпници! Това са гнусни места за съсипване на политически врагове. Запомни го това много много добре преди да дрънкаш глупости.
  • 4 Тошбиян

    2 3 Отговор
    Ако беше по живково този можеше и да не изкара в лагера а да почине внезапно иначе аз съм за тоталното смазване на опозиция и дори не бих ги пращал в лагери а директно бесене тотално гонение и физическо елеминиране на всякаква опозиция така се управлява държава и доживотен мандат без избори никога
  • 5 beyondyourreality

    1 0 Отговор
    Нормално, че е избягал, то дефакто не е трудно, след като все пак повечето затворници в Пловдив си ги пускат редовно за празници и почивки, морета и кво ли не. Колкото по-сериозно престъпникът, толкова повече екстри има вътре, кой върти бизнес, на кой в килията му редят паркет и те така. Кучетата си лаят, кервана си върви.
    А вие си чакайте от умрял писмо.