1 060 2

Хванаха ало измамници, обаждали се от Румъния

Мартин Христов

Задържаха шестчленна група, занимавала се с телефонни измами, съобщиха от МВР.

Специализираната операция е проведена на 24 февруари на територията на областите Стара Загора и Велико Търново. В нея са участвали служители на сектор ”Престъпления против собствеността” в ГДНП, както и колегите им от двете областни дирекции.

Петима от групата били засечени на територията на с. Камен, а шестият участник – в Добрич.
Според събраните до този момент данни групата е действала от територията на Румъния, а набелязаните жертви били жители от областите Стара Загора, Монтана, Кърджали, Хасково, Търговище, Шумен, Варна и др. Установено е, че петима от тях са били фактическите извършители на измамите, а шестият бил ползван като куриер. Действали по две схеми – съдействие на полицейски служители при провеждана операция по задържане на измамници и пострадал роднина, който се нуждае спешно от пари за лечение.

Изяснено е, че на 14 октомври м.г. единият от задържаните - И.И. /22 г./ от с. Камен е успял да измами възрастна жена от Стара Загора и й отнел 10 500 лева.

При проведените действия по разследването в задържаните и обитаваните от тях жилища са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити, имащи отношение към престъпната им дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в РП - Стара Загора, И.И. е привлечен като обвиняем.

Продължава работата по случая, както и изясняването на съпричастността на всеки от задържаните към извършени телефонни измами на територията на страната.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЮШН
  Отговор
  1 12:02  28.02.17
  Крумови закони , режи ръчички и краченца !!!
 • Крум
  Отговор
  2 16:20  28.02.17
  ...и езичета!

Напиши коментар:


Публикувай