28 Февруари, 2017 12:16 4 434 4

Разбиха банда, пласирала дрога в елитни клубове

  • дрога-
  • пласьори-
  • банда

Служители на ГДБОП и колегите им от СДВР неутрализираха организирана престъпна група, разпространявала наркотици в елитни заведения и клубове. Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на предприетите действия, десетима от участниците в престъпната схема са задържани на 24 февруари 2017 г. вечерта. Установени са и другите двама – един от които е обявен за издирване, а другият – излежава присъда в Софийския затвор по друго досъдебно производство.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2015 г., като през летните месеци е разпространявала наркотици и в курортния комплекс Слънчев бряг.

Участниците в престъпната схема, ръководена от Станислав Д, действали при стройна организация. Един от най-доверените хора на лидера бил Кристиян.С., който контролирал дилърите, отговарял за зареждането с наркотици и събирането на парите. Той ръководел и „наказателната бригада“ на престъпната група, в която участвали Иван К., Красимир Г., Иван С. и др. Целта на тази бригада била да гони конкуренцията и да налага монополно положение на пазара. Групата е имала основен „зареждач“ и главен „склададжия“.

В хода на операцията са извършени множество претърсвания на различни адреси и на автомобили, откъдето са иззети: 4 кг марихуана, 250 г кокаин, 150 г амфетамини. От тях в дома на „склададжията“ са открити 2 кг и 800 г марихуана и 205 г кокаин. В колата на един от дилърите И. К. са намерени 20 дози кокаин. Открити са и още количества наркотични вещества, чийто състав се установява от експертизи. Иззетите СИМ карти, кодовите названия на наркотиците, както и начините на комуникация на участниците, сочат, че групата е действала изключително гъвкаво и при строга конспиративност.

На 27 февруари 2017 г. Специализираната прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за деветима от задържаните. С постановление на наблюдаващия прокурор на един от задържаните е наложена „парична гаранция“. Същия ден късно вечерта съдът определи най-тежката мярка за осем от обвинените, а един остави под „парична гаранция“.

Повечето от обвиняемите са осъждани, някои от тях многократно, включително за разпространение на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма

    5 0 Отговор
    и до дни са пак на улицата........
    няма такава правова държава !
  • 2 НЯМА

    7 0 Отговор
    законите трябва да станат като в тайланд- за разпространение на дрога - каторга до -живот
    за наркоманите - затваряне в клиники !
    за каране без книжка , пиян или дрогиран конфискация на мпс-то и каторга минимум 5 години !
    иначе няма оправия !
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Да изчистят района за Ради ланчето от лулин и Късоръкия от овча купел който си плащат на НСБОП и софийдко. Те са недосегаеми
  • 4 Процент от дрогата

    1 0 Отговор
    А може да се хванем на бас, че никой от собствениците или охраната на тези клубове е нямал представа, че се продава дрога в заведенията им!
    направо да ги съжалиш как са били измамени....