Last news in Fakti

2 Март, 2017 18:24 1 639 1

30 дни затвор за безразсъдно пилотиране на дрон

  • дрон-
  • сиатъл-
  • присъда-
  • фотограф-
  • затвор-
  • безпилотен самолет-
  • глоба-
  • безразсъдно

Глоба и лишаване от свобода за фотограф, който случайно разбил своя дрон в тълпа нищо не подозиращи хора

30 дни затвор за безразсъдно пилотиране на дрон - 1
Снимка: shutterstock

Внимание безпилотни самолети! Следете внимателно полета на вашия дрон, защото в противен случай може да се окажете зад решетките.

Това не е шега. 38-годишен мъж от американския град Сиатъл, бе осъден на 30 дни лишаване от свобода за това, че управляван от него безпилотен самолет, изпратил жена в безсъзнание, пише в. "Сиатъл Таймс".

Нелепият и абсолютно случаен инцидент, се случил през 2015 г. по време на гей парад, докато Пол Скинър се опитвал да заснеме шествието от въздуха. Управляваният от него дрон, внезапно се врязал в тълпата, ранявайки двама души и оставяйки 25-годишна жена в безсъзнание.

Още през януари, Скинър, който е собственик на фотографска агенция, бе обвинен в безразсъдно застрашаване на човешки живот. Присъдата му беше произнесена миналата седмица от градският съд в Сиатъл. Сега 38-годишният фотограф ще трябва да излежи 30 дни в затвора и да плати глоба от 500 долара.

И макар съдията, произнесъл присъдата, да бил съгласен, че инцидентът, в който Скинър губи контрол над управлението на своята играчка, е нещастен случай, журито не могло да пренебрегне факта, че Скинър съзнателно е "поставил живота и здравето на хората в опасност..."

Това е първият случай, в който офисът на градския прокурор обвинява някого в безразсъдно пилотиране на безпилотен самолет над публично място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Виждам, че автора на статията е жена.
    Жените още от ранно детство възприемат всички летателни апарати като "самолетче" и всички движещи по земята като "камионче".
    На по-късен етап започват да пишат статии, където нещата продължават.