1 714 4

Цял блок крадял парно и топла вода в Пловдив

Стефанаки Йоанис

Абонати от цял блок в продължение на 10 дни крали парно и топла вода в Пловдив. Схемата им била разкрита с анализ на местната топлофикация месец по-късно, съобщи БНТ. Дружеството отчита дистанционно всичките си 1200 абонатни станции в реално време. Тоест във всеки един момент датчици прикрепени към централния топломер и водомер подават информация към системата на топлофикация и тя може да проследи данните.

Ангел Кирилов: "След един такъв анализ се останови, че имаме кражба на топлинна енергия. В какво се състоеше кражбата - беше манипулиран общият водомер за топла вода и общият водомер в абонатната станция".

Наказанието за абонатите от този блок е начисляване на енергията, която биха потребили за период от 45 дни назад. От дружеството не разкриват адреса на блока, но казват, че измамата е извършена от професионалист - човек, който разбира от топлотехника.

"Тогава когато е била извършена тази манипулация всички живущи в тази сграда са получили по-ниски сметки".

От Tоплофикация проверили дали в блока не живеят хора от самото дружество или свързани с тях. Не открили такива,извършителят на измамата също. Домоуправителят обяснил,че не знаел как е станало. Той обаче бил сменил ключалката на абонатната станция, така че без него проверяващите не можели да влязат.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666666
  Отговор
  1 11:30  04.03.17
  Прекалили са .Затова са ги хванали.
 • майна
  Отговор
  2 19:03  04.03.17
  много крадливи,да крадеш от крадците е лошо
 • незнайко
  Отговор
  3 14:56  06.03.17
  Някой вярва ли на тази статия ? Това си е чиста манипулация на общественото мнение, след като не казват нищо за блока и живущите в него ! ПРЕПРАТКАТА Е, БЪЛГАРИНО СТРАХУВАЙ СЕ !
 • тцЦЦЦ
  Отговор
  4 13:03  07.03.17
  Представяте ли си как цял блок краде и не ги дават по националните телевизии. Нещо намирисва.

Напиши коментар:


Публикувай