2 877 1

Обвиниха Бояджиев, присвоил 1 334 418 литра горива

Калина Петрова

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу В. Бояджиев за това, че в качеството му на длъжностно лице при условията на продължавано престъпление е присвоил над 1,5 млн. лв. от акцизни стоки – бензин и дизел.

В хода на разследването е установено, че зa периода от 21.01.2013 г. до 02.07.2013 г. в град София, при условията на продължавано престъпление с 42 деяния, в качеството си на длъжностно лице - „Ръководител транспорт” в „САКСА“ ООД, Бояджиев е присвоил горива - бензин и дизел, в общ размер на 1 334 418 литра, собственост на фирмата.

Горивото му е било поверено да го пази и управлява.

Бояджиев се е разпоредил с него след получаването му и го е насочил за разтоварване извън търговската база за доставянето му. Впоследствие горивата били продавани от трети лица, разпитани като свидетели по делото.

Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай и за улесняването му Бояджиев е извършил и друго престъпление, за което, по закон, не се предвижда по-тежко наказание, а именно престъпление по чл. 311, ал.1 от НК – през периода от 21.01.2013 г. до 02.07.2013 г. в гр.София, като длъжностно лице в кръга на службата си е съставял официални документи: Международни товарителници, в които удостоверил неверни обстоятелства, като полагал подпис за получател в графа „24. Стоките получени“ с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание, като длъжностното присвояване е в особено големи размери - 1 558 416,15 лева.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кибик
    Отговор
    1 14:55  06.03.17
    Идват избори, симулира се активност, после тихомълком ще се размотават, ще обжалват, ще го препращат по инстанциите, и накрая ще прекратят делото, ще си приберат паричките и ще си купят по още един апартамент на името на стринка им.

Напиши коментар:


Публикувай