Last news in Fakti

6 Март, 2017 15:19 2 120 0

Родни ало измамници излъгаха висш военен от Испания

  • ало измамници-
  • военен

Районната прокуратура в Исперих внесе протест срещу условните присъди на 25-годишниня Дженгиз М. и 24-годишната Джеврие С., произнесени от състав на Исперихския районен съд. Присъдата е за измама в големи размери, съобщиха от Прокуратурата.

След предварителен сговор помежду си и при условията на продължавано престъпление с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага Дженгиз и Джеврие, и двамата от Исперих, възбудили и поддържали заблуждение у двама испански граждани, като им причинили имотна вреда в особено големи размери – 84 271,82 лева, в периода от 14 октомври 2013 г. до 5 ноември 2013 г.

В началото на септември 2013 г. двамата подсъдими решили да си набавят пари от испански граждани по известната в България схема „ало-ало“.

Регистрирали се в сайт за запознанства. В него Джеврие се представяла за учителка от Исперих, която трябвало да получи наследство от покойната си майка, развивала успешен бизнес със злато в Кралство Испания. Така започнала да иска средства от испанеца, който се оказал високопоставен чиновник във военното министерство на Кралство Испания. Под различна форма и по мобилни телефони на румънски и гръцки оператор испанецът и негови познати превеждали различни суми на обща стойност 41 700 евро.

Схемата била приложена и спрямо друг испански гражданин. Двамата подсъдими декларирали готовност да възстановят щетите на пострадалите от измамническите им действия испански граждани, но въпреки продължителния период от извършване на престъплението до признаването им за виновни от съда не сторили необходимото за това.

В протеста срещу условните присъди представителят на Районната прокуратура в Исперих е поискал отмяната им и налагане на ефективно наказание заради високата степен на обществената опасност на деянието и извършителите, както и заради особено големите размери на щетата.

Предстои делото по протест на Районната прокуратура в Исперих да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА