8 Март, 2017 08:27 1 321 0

Всяко трето убийство е извършено от ревност

  • убийство-
  • мвр-
  • статистика
Всяко трето убийство е извършено от ревност - 1

Всяко трето убийство е извършено от ревност, пише в днешния си брой "Монитор". Това е основният мотив, по който разследващите работят, показват данните на МВР.

Често подозренията им се потвърждават и се оказва, че именно ревността е в основата на насилствената смърт.

Годишно в страната ни се извършват по около 2300 убийства. Според криминалистите в много от случаите става въпрос именно за страх от превъзходството на другия.

Процентно мъжете доминират като убийци. Те заемат над 90% от криминалните хроники с престъпленията си по чл. 116 от Наказателния кодекс.

Подобен е и случаят със семейната трагедия, разтърсила Казанлък в понеделник сутринта. Там ченгето Драгомир Кирчев гръмна жена си Галя Козарева след пореден скандал и призиви да се събeрат.

„Ревността много честа е причина, но не и оправдание за много от убийствата у нас“, обясни психиатърът д-р Цветислава Гълъбова.

„В случай става дума за тежка агресия, за автоагресия. Ревността базираща на комплекси, може да стане идеална почва за подобен агресивен акт“, каза пред bTV Гълъбова, коментирайки убийството и самоубийството в Казанлък.

По думите на Гълъбова, агресивните хора са слаби - хора, които не могат да се справят по друг начин.

Статистика, предоставена от МВР за „Монитор", показва също, че много голяма част от убийствата стават под въздействието на алкохол. Годишно пияни убиват по 360 души, или иначе казано - по един човек всеки ден.

Тенденцията се запазва през годините и не бележи намаляване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА