8 Март, 2017 15:52 1 109 2

Осъдиха гадателка за неплатени данъци

  • гадателка-
  • данъци-
  • присъда

Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда спрямо Г.П. от гр. Златица за извършено от нея престъпление – избягване установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Подсъдимата П., с псевдоним „Габриела", упражнявала дейност с наименование „Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти“, съгласно Приложение № 4 от Закона за местните данъци и такси.

През 2011 г. придобитите от нея доходи от тази дейност били в размер на 50 762 лв., получени чрез телеграфни и пощенски записи. Като физическо лице, подлежащо на облагане с годишен данък за доходите от патентните дейности, тя не подала в срок до 30.04.2012 г. данъчна декларация, изискуема по ЗДДФЛ. В резултат на това обвиняемата избегнала заплащането на данък в размер на 3 187.95 лв. за 2011 г.

За периода 14.02.2012 г. до 14.06.2012 г. Г.П. не подала в ТД на НАП – гр. Златица изискуемите по чл. 125, ал. 1 от ЗДДС справки-декларации и не заплатила данъчни задължения в размер 3 528.82 лв.

Делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие. Г.П. е осъдена на 10 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за срок от три години и десет месеца.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    2 0 Отговор
    Интересно, а след като вижда бъдещето, защо не си е предсказала, че ще я погнат за това? Аз никога не съм виждал бъдещето ако можех щях зда позная поне една шестица от тотото и нямаше да бачкам с главанаци да ме тровят с цигари и отрови. Но тази яявно го вижда? Защо тогава не е предвидила, че ще духа супата?
  • 2 БАЛЪКА

    0 0 Отговор
    НЕМАТ СВЪРШВАНЕ ПРОСТАЦИТЕ ДА ИМ ПРЕДСКАЖАТ ЧЕ ГИ ЧАКА ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА И ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ НАСЪН