693 1

Осъдиха бургазлия за купуване на гласове

Мартин Христов

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години бе наложено на Станислав Петров от гр. Бургас. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата.

От началото на месец октомври 2015г. до 23.10.2015г. в гр. Бургас, кв. „Долно Езерово“, в магазин за хранителни стоки, разположен се на ул. Химик“ Петров предложил и дал на други лица пари с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 25.10.2015г. на изборите за Общински съветници в гр. Бургас полза на определен кандидат от листата.

В горепосочените 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Георгиев. Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. ( като човекът получил сумата е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души). Общо дадените от Георгиев пари са в размер на 1084 лв.

На Георгиев в наложена и „глоба“ в размер на 9000 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 12:40  11.03.17
    Аковсички бъдат наказани по този начин, търговията с гласове ще намалее драстично .

Напиши коментар:


Публикувай