Last news in Fakti

9 Март, 2017 16:35 1 434 0

Фалшив Джъстин Бийбър обвинен за сексуални престъпления срещу деца

  • джъстин бийбър-
  • сексуални престъпления-
  • обвинение-
  • австралия-
  • фалшив-
  • деца

42-годишният австралиец се представял за 20 години по-младия канадски певец, за да общува с деца в интернет

Фалшив Джъстин Бийбър обвинен за сексуални престъпления срещу деца - 1
Снимка АП/БТА

Австралиец, представящ се за Джъстин Бийбър в интернет, ще бъде съден за сексуални посегателства над деца, съобщиха австралийските медии.

Срещу 42-годишният мъж са повдигнати обвинения по 931 престъпления, включително три изнасилвания. Предполагаемите му жертви по целия свят са 157.

Общувайки с деца в различни социални мрежи и платформи, сред които Фейсбук и Скайп, фалшивият Бийбър е събирал техни нецензурирани снимки, съобщи полицията в Куинсланд.

„Фактът, че толкова много деца са общували с този човек, показва необходимостта от сериозно преосмисляне на начина, по който обществото образова децата си за безопасността в интернет”, коментира полицейският инспектор Джон Рус.

Той нарече престъпленията "откровено ужасяващи" и предупреди младите фенове на певеца и родителите им да бъдат по-бдителни.

В австралийското разследване са участвали и служби от други страни, сред които германски полицаи и представители на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

50 от предполагаемите жертви са били от САЩ, около 20 от Великобритания и шест от Австралия, съобщават от полицията. Разследващите все още събират по-подробна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА