Last news in Fakti

10 Март, 2017 19:27 15 536 24

Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой

  • любовен ад-
  • жена-
  • договор-
  • секс-
  • график-
  • бой

Жена от Велико Търново е била принудена да подпише декларация, че ще прави секс най-малко три пъти седмично с бившия си любим, за да не бъде насилвана и пребивана. За историята, свързана с много страх и насилие, пише "Монитор", като цитира адвоката на жертвата Дончо Бораджиев.

Жертвата Пламена и насилникът Христо се „срещнали” преди три години в интернет сайт за запознанства. Тя - продавачка в магазин, разведена, той - бивш военен, пенсионер, вдовец. В продължение на 3-4 месеца те излизали на кафе, ходели заедно на екскурзии и се сближили. Пламена гостувала редовно на новия си приятел, но двамата така и не се събрали да живеят на семейни начала.

Няколко месеца след запознанството мъжът започнал да се променя, да става все по-авторитарен и да тормози жената. Настоявал тя да се премести да живее при него и не търпял отговор „не”. Това накарало Пламена да преосмисли поведението си и един ден му заявила, че иска да се разделят.

Желанието й отключило цялата агресия у бившия военен Христо, който от внимателен и галантен кавалер се превърнал в брутален насилник. Той задължил приятелката си да му се обажда по 10-15 пъти на ден и да му докладва къде е, с кого е и какво прави, кой филм гледа по телевизията и т.н. Карал я да прави насила секс с него, като при отказ я снимал гола и я заплашвал, че ще пусне снимките в интернет с обява, че е проститутка.

Отмъкнал дрехите й и заявил, че всеки път, когато тя откаже да му ходи на гости или да правят секс, ще реже по една от тях. Бившият военен ежедневно причаквал изгората си пред работното й място с колата, вкарвал я насила вътре и я отвличал у дома си.

Опитал се да накара шефовете й да я уволнят от работа, а след като не успял, опитал да търси други начини да я злепостави. Заливал я с ракия и чеснова паста, търкал в косата й вмирисана рибешка глава, за да мирише на работното си място. Вдигал скандали пред клиентите. Заливал леглото й с вода, мажел бравата на входната врата с олио и пъхал в ключалката кибритени клечки, за да не може тя да се прибере вкъщи.

Физическите посегателства също се превърнали в ежедневно явление. За да се спаси от побоищата, жената била принудена да подпише съставена от самия насилник декларация, че ще спи поне три пъти в седмицата с него в продължение на половин година или докато той си намери друга „свястна жена”. Някои от физическите посегателства ставали пред дъщерята на Пламена и нейни приятелки, които в един от случаите потърсили съдействие от органите на реда.

Тормозената жена няколко пъти подавала сигнал в полицията и на насилника били съставени предупредителни протоколи и му била издадена ограничителна заповед да не доближава дома и работното място на жертвата. Това не помогнало и не го спряло.

Той многократно бил арестуван и освобождаван под домашен арест и срещу парична гаранция, но продължавал да преследва изгората си и да я отвлича с колата си.

Върхът обаче било едно от нападенията, при което жената подава сигнал за изнасилване. Този път полицията открива веществени доказателства. Срещу насилника е започнато наказателно производство и той е изправен пред съда. Там по съвет на адвокатите си той се признава за виновен и е осъден на 4 години условно. След обжалването пред втората инстанция обаче подсъдимият неочаквано се отрича от признанията си и сега делото продължава да се гледа в окръжния съд във В. Търново. Пред съда бившият военен излиза с обяснението, че е причинил всичко това на бившата си изгора само и единствено от любов.

Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек.

Адвокат Дончо Бораджиев обяснява, че това не е първият подобен случай на домашно насилие. В много от случаите обаче жертвите чувствали срам и неудобство и не искали да подават жалби срещу насилника и да се явяват на разпит в полицията и на дело в съда.

„Потърпевшите жени все още се борят с предразсъдъците си и с нагласата „какво ще кажат хората за мене”. Вменяват си едно чувство за вина от проваления избор на партньор. Когато разберат, че трябва да споделят с чужди лица преживяното, повечето се отказват. А това е дълбоко погрешно”, обяснява адвокат Дончо Бораджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    14 1 Отговор
    Колко черва има необслужени на белия свят!

    Коментиран от #13, #14

  • 2 Патето Яки

    24 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: най-малко три пъти седмично
    Публикувано във факти.бг: той - бивш военен, пенсионер, вдовец.

    Явно е изперкал в казармата.
  • 3 Николай

    35 8 Отговор
    Доживотен затвор за такива изроди! Мъж, който не уважава жените не е мъж!
  • 4 Гост

    29 2 Отговор
    Трябва наказателно звено от сивия сектор за доброволчески начала да оправят такива. нека БГ остане 1 000 000, но добросъвестни и дисциплинирани хора.

    единия пък казал едно , после се отрекъл. при такова положение, трябва дирекно 3г. ефективна присъда без право на заменка .
  • 5 ТоШибиян

    18 11 Отговор
    Тва е жената избира избира избира и после ходи на психолог да я лекува от многото избиране хахаха ахаах
  • 6 китайче

    20 3 Отговор
    Още един изкукал БОЛЕН МОЗЪК
  • 7 бай Марчо

    21 9 Отговор
    А бе,а вие жените много са свестни ли ги имате,особенно сегашните!!! Е и сред мъжете има много боклуци!!
  • 8 Даниел

    14 4 Отговор
    Що да е изкукал бе? 50 нюанса сиво.
  • 9 лъва

    7 31 Отговор
    А така ей тва е сериозен мъжага мачка к..ките наред и не му дреме!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Vasik Atanasova

    14 2 Отговор
    от ИНТЕРНЕТ МЪЖ СИ НАМЕРИЛА
  • 12 stefan

    14 0 Отговор
    А като не и хареса се разделят защо е седяла толкова време с тоя болен мозък.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ото

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ганю":

    И колко подобни животни като тоя има неразстреляни в света, сам пресметни...? Джихадисти, тоя, всякакви подобни жестоки брутални примати.... бая патрони трябват за дас е изчисти света от подобни животинки.... И няма кой тук? ЗАКОНА не иска? Омуртаг тоя би го завързал на два коня и би го влачил до Бургас, да го закара да пия т кафе на пристанището. А Боко и Цура Мама не искат да ги наказват както трябва - не искат да оправят Закона. може ли такова добиче да живее и да тормози постоянно жената и да не си плати? И Господ е ненормален, все повече се убеждавам в това. тормози добрите, а търпи гадовете. Повече няма да го почитам.

    Коментиран от #18

  • 15 Shmeker

    12 3 Отговор
    Човекът си държи на своето. Пък и кой знае какъв командир е бил.

    Но и като че ли бившите военни са си странни птици, то да започнеш връзка с бивш военен си е на твоя отговорност някак..
  • 16 БАТЕ ЖОРО

    15 0 Отговор
    тази случка звучи, като разказана от уважавания адвокат. реално нещата едва ли са толкова прости и чисти. ако военния разкаже случката, много вероятно е да звучи по различен начин. най- сигурният начин да се предпазиш от обвинения в изнасилване е да не правиш секс, в противен случай и жена ти може да те обвини и по никакъв начин не можеш да го опровергаеш.
  • 17 кроко

    9 13 Отговор
    А аз съм съгласен с него , жените трябва да се държат от късо , да не шават много насам натам.
  • 18 Вълковния

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ото":

    Евала за този коментар! Подкрепям те! И аз вече не почитам Господа, щото такива бо*луци като тоя, трябва Господ строго да ги наказва, да му изсъхнат к*.а и ръцете ако доближи насилствено жена...
  • 19 лично мнение

    2 0 Отговор
    УСЛОВНО?ДА НАЧ.КАТ ПРОКУРОРА МНОГОКРАТНО !СИГУРНО ИМА И ПИСТОЛЕТ ,КОЙ ЩЕ ОДГОВАРЯ ТОГАВА?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 чико от порто тико

    1 0 Отговор
    Не се учудвам много щото имаше един по лош длучсй........
  • 23 бай Ивон срм...

    1 0 Отговор
    Не вземам страна истината има много лица....но всеки си търси половинката според неговите вкусове..
  • 24 асан баш хасан

    1 0 Отговор
    Не може да се живее с човек който не зачита свободата на партньора си...било мъж или жена..всеки в двойката си има лично пространство.......