12 Март, 2017 20:17 1 406 1

5 години не могат да осъдят извършителите на въоръжен грабеж

  • грабители-
  • темида

5 години след въоръжен грабеж на златарски магазин в София наказани няма. Половин десетилетие след обира, не само няма присъди, но и делото още не е започнало по същество, разкрива бТВ.

През това време част от подсъдимите излязоха на свобода. Един от тях дори направи опит за нов обир и беше убит при престрелка с полицията.

От МВР твърдят, че обирите по златарски магазини намаляват. Едно от обясненията е, че извършителите са се пренасочили към други престъпления.

30 март, 2012 г. 11:00 часа. Посред бял ден трима въоръжени маскирани мъже нахлуват в златарски магазин в столицата. „Просват трите момичета на земята и в рамките на 60 секунди успяват да съберат таблите със злато. Изнасят цялото налично злато в магазина, качват се на кола, спряна пред магазина, и изчезват”, разказва собственикът Емил Дечев.

Стойността на откраднато е над 200 000 лева. Бандата е заловена по-късно - след друг въоръжен грабеж. „Изключително конспиративни бяха. Използваха противозаконно отнети превозни средства. Незаконно оръжие, включително автомат "Калашников", и бойни пистолети”, разказва Димитър Кошов от Главна дирекция „Национална полиция”.

Миналото лято "мозъкът" на бандата – Христо Георгиев, е убит след престрелка с полицията. Малко след като е пуснат от ареста отново след опит за обир - този път на заложна къща в София. Георгиев е бивш полицаи, преквалифицирал се в нагъл обирджия.

И друг от групата, вместо в ареста, е излязъл на свобода.

5 години след обирам делото не е завършило дори на първа инстанция. Ту единият подсъдим се оказва болен, ту другият.

„Аз лично съм възмутен. Спокойно, загрижено, майчино отношение към престъпниците и никакво отношение към жертвите”, коментира Дечев. Днес той е затегнал мерките за сигурност в магазина си. Но притеснението от ново нападение остава.

За утре в Съдебната палата до мен е насрочено поредното заседание за този обир. Ако подсъдимите този път са здрави, делото може и да продължи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 венци

    5 0 Отговор
    Надявай се!