1 135 0

В Самоков иззеха 90 литра ракия без акциз

Алкохолът е намерен вчера при акция на местната полиция

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

90 литра безакцизен алкохол са иззети при акция на самоковските полицаи, съобщават от Областната дирекция на МВР в София. Контрабандната стока била намерена вчера (13 март) при провеждането на поредната полицейска операция срещу съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на районното управление в Самоков.

Около 9.30 часа служители на районното управление извършили проверка на магазин за хранителни стоки на ул. „Генади Шигорин“, където под работния плот на продавача установили три пластмасови бутилки с общо 9 литра високоградусов алкохол - ракия, без български бандерол. Установеното количество нередовна акцизна стока дало повод за проверка в дома на собственичката на търговския обект.

В мазето на къщата полицейските служители попаднали на още 85 литра ракия, разпределени в пластмасови бутилки, отново без поставен бандерол. Алкохолът е иззет и по случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

България


Напиши коментар:


Публикувай