14 Март, 2017 17:15 770 0

Съдят шофьор, ударил жена на пешеходна пътека

  • шофьор-
  • удар-
  • жена-
  • пешеходна пътека

Шофьор на товарен автомобил, блъснал жена на пешеходна пътека в Симитли, застава пред съда.

Обвиняемият Хаджиев (на 51 години) работил в „Еконт Експрес ГД“ ООД. На 24.01.2015 г., около 6 часа сутринта, в тъмната част на денонощието, той бил на работа и управлявал служебен товарен автомобил марка „Форд“, с посока на движение от гр. Разлог за гр. Благоевград.

В участъка от път II-19, в гр. Симитли той шофирал със скорост на движение 49,2 км/ч, при слаб валеж и мокра пътна настилка.

Около 6:30 ч. Хаджиев навлязъл в еднопосочната лента на пътния възел в посока към ПП 1 Е 79 и гр. Благоевград, като управлявал автомобила с включени светлини и несъобразена скорост. По същото време на десния тротоар, в района на хотел „Найс“, се намирала жена, която предприела пресичане на пешеходната пътека.

При приближаването на „зебрата“, шофьорът на товарния автомобил не намалил скоростта и не спрял, въпреки че видял пресичащата жена. В резултат на това последвал удар на пешеходеца с предната броня на автомобила. Тялото на жената било изхвърлено напред пред МПС, след което Хаджиев спрял. Той отишъл до лежащата на пътното плато пострадала и останал до нея и на място до пристигането на екипите на ЦСМП и органите на МВР.

Назначената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза установила, че на пострадалата от ПТП била причинена следна телесна повреда, изразяваща се в контузия на мозъка, кръвоизлив и хематом в теменнотилната част на главата, разкъсване на корена на червата и хемоперитонеум. Травматичните увреждания причинили на жената разстройство на здравето, временно опасно за живота и трайно затруднение на движението за около три месеца.

Предстои насрочване на делото от Благоевградския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА