942 2

Изчезна фалшивата диплома на мнимия кардиолог

Делото срещу Иван Вуцов за пореден път бе отложено

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Фалшивата диплома на мнимия доктор по кардиология Иван Вуцов е изчезнала от папката на делото в Софийския районен съд, информира БНР.

Заседанието по делото в Районния съд в Стара Загора бе насрочено за днес (16 март), но документът, който се оспорва е изчезнал. Днешното дело беше отложено за 4 май.

Мнимият кардиолог получи 2-годишна условна присъда с четиригодишен изпитателен срок. Присъдата бе обжалвана пред Софийския градски съд (СГС) от защитата на Иван Вуцов. Адвокатът на Вуцов се надява, че без оръжието на престъплението, каквото е фалшивата диплома, присъдата ще падне.

Протоколи от двата изпита, които Вуцов не е издържал и затова не е получил дипломата за кардиолог, обаче се пазят в Медицинска академия в София. Предполага се също, че преди да бъде открадната дипломата, тя е минала през експертиза, която да докаже, че е фалшива.

Междувременно Иван Вуцов продължава да работи в бургаската болница "Бургасмед“ като кардиолог.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коко
  Отговор
  1 02:03  17.03.17
  "Протоколи от двата изпита, които Вуцов не е издържал и затова не е получил дипломата за кардиолог, обаче се пазят в Медицинска академия в София". Я проверете хубаво, май ги няма и тях...
 • Ения
  Отговор
  2 07:02  17.03.17
  Остана един от малкото кадърни лекари в страната и те ще го унищожат.

Напиши коментар:


Публикувай