17 Март, 2017 15:21 2 737 4

Мъж даде 2000 лв. на измамници за шофьорска книжка

  • измама-
  • шофьорска книжка

Криминалисти от полицейското управление в Шумен извършват проверка по сигнал за измама, съобщиха от областната дирекция на полицията . В жалба, подадена в районното управление 44-годишен мъж от шуменско село описва, че му била предложена услуга от мъж. С него се свързал чрез свой познат.

Мъжът му обяснил, че е влиятелен, и че може да му съдейства да му бъде издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство за всички категории без да ходи на курс. Уговорили цената на услугата- 2000 лева, като първите 1000 били дадени като капаро за услугата през месец декември, а останалата част от сумата трябвало да бъде издължена при подаване на документите в Пътна полиция.

В края на месец януари мъжът получил телефонно обаждане от “влиятелния човек”, който му казал, че нещата са уредени и че трябва да отидат в Пътна полиция да подадат документите. В уговорения ден “влиятелният човек” и кандидатът за шофьорска книжка с всички категории отишли, за да “подадат документи”.

Услужливият мъж отишъл го гише на обслужващата банка, внесъл 50 лева за бърза услуга, предал квитанцията и листче с номер за уж подадени документи и казал на мъжа, че след седмица може да си получи с тези два документа свидетелството за управление на моторно превозно средство. От своя страна 44-годишният мъж се издължил за услугата, като предал остатъка от уговорената сума. След седмица, когато отишъл да си получава шофьорската книжка, установил, че на негово име подадени документи няма. След като разбрал, че е измамен подал сигнал в полицията.

Отправяме апел към желаещите да станат водачи или да придобият други категории по нерегламентиран от закона ред- не се доверявайте на хора, които твърдят, че има начин да придобиете свидетелство без да преминете съответния курс. Процедурата е строго регламентирана и ясна. Няма никакъв начин да се получи свидетелство за управление на моторно превозно средство от Пътна полиция преди в сектора да пристигне протокол от успешно положен изпит от ДАИ. В сектора или съответното районно управление за издаване на СУМПС се предоставя медицинско свидетелство за съответната категория, удостоверяващ документ за завършен курс в БЧК, диплом за завършено образование с ксерекопия, платена такса за услуга, заявление и декларация, които се подават лично.

Напомняме, че придобиването и използването на документ, който не е издаден по надлежния ред от съответния орган също попада под ударите на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Хуууа

    9 0 Отговор
    сега и тоя требва да го съдят , е.аси малоумниците книжка тръгнал да купува потенциален убиец
  • 2 хак да му е

    7 1 Отговор
    Малко му е всички пари да му бяха взели, че да не може книжка да си купи никога! Нагли неграмотници потенциални убийци на пътя !
  • 3 Магистрат

    2 1 Отговор
    Хайде деее сега милата ми прокуратурка да се самосезирка и да види чичко магистрат,кой мушморок иска да си купи книжчицата!
  • 4 китайче

    2 1 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ САМО - ВСИЧКИ КАТЕГОРИЙ !!!!!!!!! И ТОЯ УТРЕ ЩЕ МИ СЕ КАЧИ НА ТИР С РЕМАРКЕ И ЩЕ ИЗТЕПЕ СЕМЕЙСТВАТА ВИ !!!