1 687 5

ДАНС изгони още двама турски граждани

Венцислав Михайлов

Турски гражданин е с наложена от председателя на ДАНС принудителна административна мярка "експулсиране". Още един турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, съобщават от Държавната агенция.

Мерките са приложени в изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни и със заповед на председателя на ДАНС.

Турският гражданин с мярка "експулсиране" е и със "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години по Закона за чужденците в Република България. Мотивът е, че той представлява заплаха за националната сигурност.

Вторият турски гражданин, със заповед на председателя на ДАНС (на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България), е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като също представляв заплаха за националната сигурност.

Според събраните от органите на ДАНС данни двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

Служебният премиер Огнян Герджиков не коментира информацията от тази сутрин за първия изгонен от ДАНС турски гражданин.

С думите си обаче той потвърди, че има опити за "известно внушение" през последните години на всички избори от страна на Турция.

Взети са мерки по отношение намесата от страна на чужди сили в изборния процес, уверява от няколко дни Огнян Герджиков.

По-късно през деня главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че председателят на ДАНС си е свършил много добре работата и че турският гражданин е бил заплаха за националната сигурност и за териториалната цялост на България, без да даде повече уточнения какво точно включва това.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хмм
  Отговор
  1 17:42  17.03.17
  За такива неща трябва най-малкото да си отлежт в затвора, а те само ги гонят !?
 • OMG WTF
  Отговор
  2 20:51  17.03.17
  Да ги изгонят всички. И от Европа като цяло, също. Все още не е късно.

  Коментиран от #4

 • 3 21:28  17.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сали
  Отговор
  4 00:26  19.03.17

  До коментар #2 от "OMG WTF":

  И това ще стане
 • некойси
  Отговор
  5 18:22  19.03.17
  Струва ми се че Ердо ни стяга за турци в момента в който се възкачи на султанския престол.

Напиши коментар:


Публикувай