1 494 0

В София задържаха дилър на хероин

Столични полицаи иззеха над 100 дози хероин

Венцислав Михайлов

Столични полицаи иззеха над 100 дози хероин.

Полицейската операция по противодействие на наркоразпространението е проведена от служители от сектор „Наркотици” при СДВР на 20 март т.г. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те действали по сигнал за мъж, разпространявал хероин на територията на столицата, и в хода на операцията, непосредствено след закупуване на дрога, задържали двама негови клиента. Криминалистите предприели действия по задържането на дилъра им, който се придвижвал с лек автомобил „Ауди“. Той не се подчинил на полицейското разпореждане, продължил да шофира с висока скорост без да спира на червените сигнали на светофарите, създавайки реална опасност за останалите участници в движението и предпоставки за пътни инциденти. След продължило преследване, на кръстовището на бул. „Черни връх” и „Околовръстен път“, аудито било засечено и при спиране то ударило леко един от служебните автомобили. Шофьорът - С.С., оказал яростна съпротива при задържането и опитал да избяга, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства.

При извършеното претърсване на адреса, който мъжът обитавал, полицаите намерили и иззели 100 черни полиетиленови топчета, съдържащи прахообразно вещество, СИМ карти, мобилни телефони и пари. Други три черни полиетиленови топчета с идентично съдържание били открити и при обиска на неговите клиенти. Резултатът от назначената експертна справка показала, че иззетите вещества са хероин, всяко топче - доза.

По случая било образувано досъдебно производство, а тримата мъже - задържани с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на С.С. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Другите двама мъже са разпитани като свидетели и освободени.

България


Напиши коментар:


Публикувай