2 192 1

Разбиха група за трафик на автомобили

Константин Карагьозов

Полицията в Силистра задържа членове на престъпна група, занимавала се с нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. Това съобщиха от ОДМВР - Силистра.

Открити и иззети са автомобили от висок клас и мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. На един от задържаните е наложена 72-часова мярка за неотклонение.

Престъпната група се е занимавала с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от Европейския съюз и САЩ.

Арестите са проведени под координацията на ГД „Национална полиция“ и под наблюдението на прокуратурата.

На 22 март, след разрешение на Районен съд – Силистра, са предприети процесуално-следствени действия на няколко адреса в Силистра, както и в селата Майор Ценович и Айдемир.
В имоти, собственост на 55-годишния И.Д., са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите.

Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация. Намерени са също така голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други.

Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника.

В Силистра, в домовете на други петима души /на възраст между 24 и 58 години/, за които имало данни, че са действали в съучастие с И.Д., са намерени голям брой неистински документи, основно свързани с МПС, регистрационни номера, копия на лични документи, компютърна техника и консумативи.

В хода на операцията са предприети претърсвания на адреси и на територията на областите Русе, Варна и Хасково. Били установени още четирима, съпричастни към престъпната дейност. От жилищата им са иззети множество неистински документи, както и луксозен автомобил „Range Rover Sport”, обект на посегателство от територията на София.

И.Д., който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на Районна прокуратура – Силистра за срок до 72 часа.

Работата по изясняване и документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ЛЙХБ
    Отговор
    1 10:30  24.03.17
    И ПОСЛЕ ГИ ПУСКАТ И ПАК СЪЩОТО

Напиши коментар:


Публикувай