24 Март, 2017 14:32 2 893 11

Поничките невинни за смъртта на 18-годишния Тодор

  • съд-
  • тодор-
  • враца

Врачанският районен съд обяви братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, за невинни за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов.

Решението на районните магистрати бе оповестено, след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева, съобщи местният в. "Конкурент".

Поничките са обвиняеми за хулиганска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост, за побоя на 12 януари м.г. над 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца, след който момчето издъхна. Съдебно-медицинската експертиза обаче установи, че ученикът е починал заради сърдечно заболяване, а раните от боя са само повърхностни.

Братята трябваше да отговарят пред съда и за увреждане на чуждо имущество. И по двата пункта магистратите ги обявиха за невинни.

Делото срещу Десислав и Иван Дамянови тръгна през януари по съкратено съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия.

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се казва, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой.

В експертизата пък, засягаща братята Дамянови, се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.

Според адвокат Светла Генова, която защитаваше братята от самото начало, това дело е завършило с провал на повдигнатото обвинение, като всички шумни процеси у нас. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ACC

    15 10 Отговор
    Накой да е учуден че българските съдии за пореден път оневиняват виновни? Щом момчето е имало сърдечно заболяване и е имало побой над него, значи в следствие на побоя е починал щото огава се засилва пулса, натоварва се сърцето и т.н. Ясно че не е умишлено убийство, но са виновни за непредумишлено убийство.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Гост

    9 13 Отговор
    Абе да не си лекар случайно че даваш диагнози.Аман от келеши
  • 3 Било

    11 4 Отговор
    Интересно е как хората се вързват на журналически лъжи и инсонуации.Младежа спортист с гаджето в колата и бокс в ръката скача да се бие .ами тия братя какво да сторят
  • 4 Гост

    6 8 Отговор
    До АСС .Ти да не си Госпот ,че да осъждащ някой.Да те изберем за върховен съдия
  • 5 гост

    10 5 Отговор
    Според съдята това момче е щяло да умре в същия този момент и без да го бият, това ни казва. Все пак имат вина, но не й за умишлено убийство. Ала съда ги оправдава безапелационно и им казва, че могат да продължат да бият наред из Враца, няма последствия. Никакви последствия за жесток и показен побой?!? Сега къде е бащата на това дете да ги прати тези двамата при сина си, та да се разберат от какво е починал, ама лично.
  • 6 БАТЕ ЖОРО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ACC":

    не става ясно дали искат обещетение от роднините заради нараняванията от бокса?
  • 7 ААА

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "ACC":

    Този които скъсява дистанцията гони и приближава с хладно оръжие(бокс) се нарича нападател, и предизвиква съответно защитна реакция . Вербалната агресия не е повод за физическа саморазправа. При ударите от бокса , на братята пулса сигурно е бил много спокоен. А ако те бяха с болни сърца , и някой от тях беше умрял?. И какво трябваше да направят в този случаи -Чакай момче първо да ти направим електрокардиограма , и да знаем дали да се защитаваме , или да си седим кротко под ударите на бокса.

    Коментиран от #10

  • 8 Ceko

    3 4 Отговор
    Linchuvaite gi ti q
  • 9 555

    3 2 Отговор
    По тази логика ако удариш шамар на много стар дядо и почине ...шамара ли ще е причина за смъртта или старостта т. е. дошло му е времето и ако не го бяха били братята, Тодор щеше ли да е жив сега....всички болни внимавайте да не влизате в конфликти да не се активира болестта ви и да сдадете Богу дух...Колко ли пари са измъкнали Магистратите от двамата Братя...ТОВА Е БЪЛГАРИЯ
  • 10 555

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "ААА":

    А този който ти рита колата и ти поврежда имуществото как се нарича и каво ще направиш ти в подобен случай..Като си толкова обяснителен защо изпускаш умишлено този важен факт ..
  • 11 гларус

    2 0 Отговор
    Значи ги ударил с бокса и починал ???Скоро пък убиец се самоуби . Да ги махат тези съдилища и да се оправяме сами