2 779 0

18-годишен рецидивист опря нож до гърлото на шофьорка, за да го закара

Мартин Христов

Стопаджия опря нож в гърлото на жената, която го качи в колата си на изхода от Враца към 16 часа в четвъртък. Уговорката им била да го „хвърли” до село Липница, но щом потеглили, пасажерът опрял нож в гърлото на шофьорката като й заповядал да го закара чак до родното му село Хърлец, което е близо до Козлодуй, съобщава "Монитор".

Така панирана от ужас 57-годишната жена въртяла волана близо 50 километра. За неин късмет горивото в колата свършило и тя отбила до бензиностанцията в село Алтимир.

Там похитителят прибрал оръжието си, а щом слязла да зарежда, жертвата му се развикала за помощ. Тогава нападателят й си плюл на петите и побягнал. Погнали го служители от бензиностанцията и местни мъже, които се обадили и на полицията.

От Бяла Слатина пък веднага изпратили патрулка и с помощта на доброволците – преследвачи служителите на реда задържали беглеца. Оказало се, че стопаджията е 18-годишният Ивалин Иванов, който е от Хърлец с дебело криминално досие и присъда.

Той би трябвало да е ученик, но преди две години се отказал от образованието си и започнал да върши зулуми.

Тарашел и обирал къщи, нападал дядовци и баби, за да им взема пенсиите. А според местните хора, родителите му са свестни и работят в частни фирми в Козлодуй.

Срещу арестувания стопаджия е образувано бързо производство.

Враца / България


Напиши коментар:


Публикувай