3 598 4

Българи разреждали горива в Гърция

Мартин Христов

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България, предаде БНР. Веществата са използвани за разреждане на горива.

Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали.

Тримата българи са арестувани в депото за съхранение на забранените за внос химикали, с които са разреждали горивата в четири бензиностанции в Атина.

С цистерни от България по два пъти на седмица са внасяли химическите вещества. След това са прехвърляни на танкери и продавани на собственици на бензиностанции.

Задържани са и двама гърци, които извършвали трансфера в Атина.

Два месеца полицията е следяла трафика, за да установи участниците в мрежата и пълната схема на действие.

Акцията е извършена съвместно с икономическа полиция и отдел организирана престъпност. Конфискувани са шест танкера с голямо количество смес от разтворители.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kick
  Отговор
  1 12:56  25.03.17
  Сметайте пък, какво става у нас!
 • Пенчо
  Отговор
  2 13:43  25.03.17
  Е кво да става.Вероятно накой ”бизнесмен” а-ла Марешки,доставя нещо подобно на гориво,а нашенските овце като видят цената и им се отварят г.зове*е от кеф,и тичат на примоСията.
 • Гост
  Отговор
  3 00:01  26.03.17
  Да,но у нас никой не хващат. Мвр вероятно си го обяснява с магия факта, че нямат информация такива неща да стават у нас макар и да има множество репорти за горива ала миш маш.
 • патил с горивата
  Отговор
  4 08:49  28.03.17
  Преди зареждах от време на време от "евтините" бензиностанции и резултата е само един, на студен двигател пали и работи странно, леко неравномерно и нестабилно, спрях да зареждам от съмнителни бензиностанции и нямам проблеми. В момента зареждам само от Шел и всичко е ок. С тия гадни бензини си прецакваме колите, но в България няма контрол, или е само формален.

Напиши коментар:


Публикувай