Last news in Fakti

12 Април, 2017 13:51 4 186 3

Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки)

  • злато-
  • накити-
  • контрабанда
Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки) - 1
Снимки: Агенция Митници

2287.36 грама златни накити на стойност 137 241.6 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните накити са открити при проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували мъж и жена, румънски граждани, който заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При личен преглед на 48-годишния мъж, митническите служители откриват по тялото и дрехите му девет пакета, увити в жълто тиксо, пълни с изделия от жълт метал. Шест от пакетите са открити увити около гърдите, другите два- скрити в чорапите, а деветия пакет е открит в джоба на панталона му. Открити са 164 чифта обеци, 113 пръстена, 123 медальона, 70 гривни, и 149 синджира, както и 25 броя червени и черни конци със златни елементи и висулки по тях, всички с общо тегло 1 914.480 грама. Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност 114 868.8 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

При извършения личен преглед на жената, митническите служители откриват в сутиена и джоба на панталона изделия от жълт метал.Според направената от вещото лице експертиза, накитите са с общо тегло 372.880 грама от 14-каратово злато на стойност 22 372.8 лева. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и e иззета и сумата от 520 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

Контрабандно пренасяните златни изделия са иззети с протоколи и подлежат на отнемане в полза на държавата.Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки)
Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки)

Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки)
Откриха над 2 кг злато, залепено по тялото на мъж и в сутиена на жена (Снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    10 0 Отговор
    Трябваше да си ги наврат в аналното отверстие, така нямаше да ги намерят. Също така по-големите трябваше да се поставят вагинално.
  • 2 Константин-Ром

    1 3 Отговор
    До Аз С ДЪЛГОТО ИМЕ:като че ли си много завистлив.Защо имаш такова отношение към хората с възможности и пари.Ясно, защото си беден Българин.
  • 3 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Явно са аматьори не знаят че с металдетектор може да ги проверят.
    Колата е пълна с кухини но трябва малко ум, но пък така ще ги откажат от контрабанда.