20 Април, 2017 16:29 1 433 0

Криминалисти спипаха 13 наши каналджии

  • каналджии-
  • криминалисти-
  • изнудване

Задържаните изнудвали семейство от Ирак, отвлекли едногодишната им дъщеря

Криминалисти спипаха 13 наши каналджии - 1
Снимка: Shutterstock

Криминалисти на ГДНП установиха и задържаха 13 български граждани, заподозрени в каналджийство и изнудване, предадоха от пресцентъра на МВР.

Престъпниците са заловени в София и Свиленград от съвместната работа на служители от ОДМВР-Хасково и СДВР. Спипаните са съпричастни към извършено изнудване на семейство от Ирак.

Чужденците, които на 16 април т.г. преминали нелегално границата ни с Турция, били засечени на зелената граница със 7-годишното им дете. Те обяснили, че каналджии са отвлекли едногодишната им дъщеря. Заедно с тяхна роднина и други нелегални мигранти, качили детето в автомобил и го отвели на неизвестен адрес, а после започнало изнудването за пари.

След сигнала, стартирали и незабавни оперативни действия на територията на Свиленград, където криминалистите задържали 9 български граждани, заподозрени за участие в извършеното престъпление. В хода на операцията, на територията на София, криминалистите засекли автомобил,в който заедно с осмината чужденци било открито и детето. Спряна е и ескортиращата ги кола. Задържани са четирима мъже от Харманли, които са оказали яростна съпротива при ареста.

Работата по образуваните две досъдебни производства – за изнудване и незаконно подпомагане на чужденци продължава под надзора на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА