Last news in Fakti

24 Април, 2017 14:59 2 090 9

Съдят баща, убил при катастрофа собственото си дете

  • баща-
  • катастрофа-
  • смърт-
  • дете
Съдят баща, убил при катастрофа собственото си дете - 1

Баща, предизвикал катастрофа, довела до смъртта на двегодишната му дъщеря, застава на подсъдимата скамейка, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Рано сутринта на 31.05.2016 г. 23-годишният Евгениев заедно със семейството си се връщал от с. Дреновец, общ. Ружинци, където били на гости. Пътували с лек автомобил „Опел корса“, като съпругата му и двегодишната им дъщеря били на задната седалка. Всички били поставили предпазните си колани, а детето било настанено в детско столче.

Към 7 часа се движили по главен път Е-79 гр. Монтана – гр. Враца. Времето било сухо, слънчево, с нормална видимост. В района на м. „Кръста“ в землището на с. Бели Извор, до разклона на селото, Евгениев управлявал автомобила със скорост от около 88 км./ч. в дясната лента на платното. Максимално допустимата скорост в този участък на пътя сигнализирана с пътен знак „В 26“ била 60 км./ч.. Пътуващите отзад в автомобила съпруга и дете на обвиняемия спели.

Шофьорът не наблюдавал внимателно пътя пред него и не контролирал непрекъснато МПС, което управлявал, поради което в един момент колата се насочила към лентата за насрещно движение. Обвиняемият преминал през нея и въпреки употребата на спирачки продължил движението по левия банкет, след което напускайки го навлязъл в стръмен низходящ скат. Последвал удар със задната част на „Опел“-а в дърво.

Евгениев веднага слязъл от автомобила, насочил се към задната лява врата, като през счупеното й стъкло разкопчал коланите на детското столче и извадил дъщеря си. Детето имало кръв по главата и било в безсъзнание. Съпругата му нямала видими наранявания и сама излязла от колата.

Държейки дъщеря си на ръце, обвиняемият излязъл на пътя като викал за помощ. Бил видимо притеснен и уплашен. Първи на местопроизшествието спрял пътуващият за гр. Видин шофьор, който сигнализирал за случилото се на тел. 112. Поради изключително тежкото състояние на детето, то било транспортирано до УМБАЛСМ „Пирогов“ гр. София, където въпреки проведените реанимационни мероприятия починало. Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма и настъпилите от нея усложнения.

Разпитан на досъдебното производство обвиняемият дава подробни обяснения, като заявява, че наближавайки гр. Враца се почувствал уморен, слънцето му светело в очите и за секунди ги затворил, след което установил, че автомобилът бил напуснал пътното платно. Въпреки предприетото аварийно спиране той не успял да го върне на пътя.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Евгениев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо хубавеца

    14 0 Отговор
    Е какво по голямо наказание за този човек от вече сполетялотого такова!?!?!
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Това да го прочетат хората, които си возят децата без предпазни колани, на предните седалки и пред волана. Макар и да са в града скоростта на движение е 50-60км/ч, имайки предвид, че насреща се движи кола със сходна скорост, то удара би бил не по-слаб от гореописания. Така че драги неползватели на колани и детски седалки, моля слагайте ги и си научете децата да седят в тях вързани. Това може да ви спечели ценни нютони намаление на удара и оцеляване.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 гостуващ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Пише, че детето е било в детско столче. Ей тези античовешки закони си ги внесохма с англосаксонската “демокрация“. Такива сатанински закони се създават от юристи (приема се, че те са най компетентни и е така), но никой не отчита факта, че бидейки в “конфликт на интереси“ те създават всякакви закони-безумия само и само да има повече ситуации, в които да печелят “законно“ от професията си.
  • 4 гостуващ

    6 0 Отговор
    Аз не виждам никаква обективна причина от присъда в случая (нито може да послужи за назидание на другите, нито за превъзпитание на извършителя). Единствената причина да има присъда са материалните възнаграждения на юристите, участващи в тоя измислен цирк формулиран от лобито в нечий задграничен парламент на юридическата мафия и копиран от аналогичното лоби в нашия парламент. Тепърва ще се нагледаме на такива зловещи циркове по повод на най-различни ситуации.
  • 5 АДВОКАТ

    4 2 Отговор
    Явно тук става дума за формално прилагане на закона, тъй като прокур се назначава винаги при смъртен случай, а той е длъжен да съди виновният за ПТП, в случая бащата. Навярно ще получи минимална условна присъда. Както казва колегат по-горе- той вече е получил най-голямото наказание в живота си, изгубвайки по такъв ужасен начин детето си.....
    По-важното в случая е друго- и тази статия явно е професионално написана с пълните обществено достъпни материали по делото- а именно цитат: "Публикувано във факти.бг: слънцето му светело в очите и за секунди ги затворил"..... ТРЯБВА ДА СИ НЕНОРМАЛЕН ЗА ДА ГО НАПРАВИШ- всеки инстинкт за самосъхранение в този случай изисква просто да набиеш спирачки, или да потърсиш по-тъмна зона в полето пред автомобила, в която да преместиш погледа си или каквото и да е друго, но не и да затвориш очи.... Ето затова този човек вече е наказан от Господ, все едно с какво ще го накажат и магистратите. А за да се сформира такъв механизъм на поведение и последвало решение от главният му мозък в подобна ситуация, това има цялостно погрешна предистория в аспект начин на живот и отношение към същия от извършителя, което е и истинската причина за случая, а не просто "отвличане на вниманието и заслепяване", както най-вероятно пише в протокола от КАТ.
  • 6 ЯК КАРАЧ

    3 1 Отговор
    ми то вкорсата така е, ако беше нормална кола,нямаше да се стигне до там
  • 7 ЯК КАРАЧ

    3 0 Отговор
    ми то в корсата така е, ако беше нормална кола,нямаше да се стигне до там
  • 8 Д-р Храчков

    1 1 Отговор
    Мойте ,съболезнования на родителите. Това е донякъде съдба и следствие на надценени възможности на ГУМИТЕ, колата и малък опит на шофьора. Много жалко....
  • 9 не карай като идиот

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Край като идиот, а после разчитай столчето да ти опази детето...