Last news in Fakti

24 Април, 2017 18:49 1 879 2

Задържаха петима ало измамници

  • измамници-
  • операция-
  • рецидивисти
Задържаха петима ало измамници - 1

Петима участници в схема за телефонни измами бяха задържани при полицейска операция.

При предприети действия от служители на ОДМВР - Стара Загора и Велико Търново са задържани трима рецидивисти - П.З. /35г./от Горна Оряховица, С.Д. /68 г./от Габрово, и Я. Я./25 г./ от Ветово, заподозрени в извършени телефонни измами на територията на областите Стара Загора и страната.

Операцията е проведена под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък. Изяснено е, че тримата са действали по схемата “съдействие при провеждане на полицейска операция”.

По случая е образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в РП - Казанлък, те са привлечени като обвиняеми. На П. З. и С. Д. са наложени мерки за неотклонение “задържане под стража”, а на Я. Я. - мярка за неотклонение “парична гаранция”. При последвалите претърсвания в обитаваните от тях жилища са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити.

Същия ден е реализирана операция и на територията на Пловдив, Плевен, Габрово и София. Криминалистите на СДВР и областните дирекции са задържали други двама рецидивисти - М.Б./29 г./ от гр. Левски и К.А./26 г./от с. Градище, Плевенска област. Установено е, че двамата са действали на територията на гр. Хисаря и са прилагали идентична схема за присвояване на суми в различни размери. С постановление на наблюдаващ прокурор при РП – Пловдив, М.Б. и К.А. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.209 от НК и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихомир Христов

    7 0 Отговор
    Защо не споменавате че са м...ли бе драги новинари. Изключително срамно и недостойно за какъв то е вид хора освен цигани да прави такъв бизнес
  • 2 гоги

    6 0 Отговор
    И след 72 часа като ги пуснат пак ще продължат с телефонните измами това е