Last news in Fakti

4 Май, 2017 15:54 1 875 3

Затвор и 160 000 лева кръвнина за мъж, убил момиче и скрил трупа

  • убийство-
  • желязковец-
  • затвор
Затвор и 160 000 лева кръвнина за мъж, убил момиче и скрил трупа - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода при строг режим за 24-годишния Танджер Т. от село Желязковец. Той бе предаден на съд за убийство на момиче от селото.

Подсъдимият призна вината си пред състав на Разградския окръжен съд и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел да получи наказание, намалено с една трета. Съдът му наложи наказание за убийството от 15 години лишаване от свобода, което намали с една трета.

Тъй като убийството е извършено в 5-годишния изпитателен срок, който му бил определен по друга присъда, съдът приведе в изпълнение наказанието по нея и му наложи общо наказание 13 години лишаване от свобода при строг режим.

Уважени бяха и гражданските искове на родителите на убитата Катя в размер на по 80 000 лева за всеки от тях.

Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград под ръководството на наблюдаващ заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Разград.

Авторството на деянието се потвърдило от събраните доказателства, както и от самопризнанията на 24-годишния Танджер. ДНК-експертиза доказала, че намерените човешки останки в землището на село Желязковец принадлежат на безследно изчезналата Катя А. същото село.

На 17 юли 2015 год. обвиняемият Танджер се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22 часа на този ден двамата тръгнали към махалата, където живеел мъжът, тъй като момичето се страхувало да не ги види някой познат, тъй като имало сериозен приятел.

След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Танджер поискал сексуални ласки, но момичето отказало. Тогава 24-годишният подсъдим хванал момичето за гушата, стискал я няколко секунди по обясненията му. Чул, че Катя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил го там, като го покрил с борови игли и шума.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МарияБългарка

    2 0 Отговор
    Съдията постановил тази присъда е или подкупен или тъп ,Как така се убива човек с не целево стискаме. А,парите няма да върнат момичето на белия свят.Да се надяваме че и в затвора има възмездве.
  • 2 незнайко

    4 0 Отговор
    Защо изобщо ги съдят такива изроди ? Извършва престъпление още преди до му е свършила пробацията за друго деяние. Доживотен затвор без право на обжалване, какво се церемонят нашите магистрати ? Бил си признал, АМА КОГА ?
  • 3 лолщ

    1 0 Отговор
    А защо не казват и думичка затова, че е изнасили тялото на момичето след като вече е издъхнала ?