Last news in Fakti

14 Май, 2017 10:42 15 752 44

Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва

  • пловдив-
  • кат-
  • пловдив

Карала твърде бързо, спряла 100 м след като помела катаджията

Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва - 1
Снимка: в. Марица

40-годишна жена от Пловдив е управлявала автомобила, блъснал и убил на място полицай вчера на пловдивския бул. "Санкт Петербург".

Жената е разпитана и задържана за 24 часа, уточниха от областната дирекция на полицията.

Пробата за алкохол, която й е взета, е отрицателна.

Шофьорката е карала толкова бързо, че джипът й е спрял близо 100 метра от мястото на инцидента.

Катаджията, който загина вчера, е слизал от патрулния автомобил, за да спре бързо движещия се джип на шофьорката, но беше пометен от превозното средство.

За високата скорост, с която се е движил джипа свидетелстват и местата на тялото на пътния полицай и вещите, които са паднали при удара. На мястото на сблъсъка са шапката и палката на служителя, 20 метра по-надолу е паднало тялото.

За последната една година това е втория пътен полицай, убит по време на проверка.

Загиналият служител е на 36 години, семеен с две деца.

Пътният полицай Делян Палазов, който бе убит вчера по време на работа, е бил по график в почивен ден. Извикали са го извънредно на работа, тъй като не достигат полицаи. Било му е наредено да охранява Народния събор, който се провеждаше за втора поредна година в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Public Owner

    105 15 Отговор
    На тая 40 годишна кифла дето кара бързо като тийнеджър се надявам да й дадат солидна присъда и забрана доживот да кара МПС!!!
  • 2 alf

    63 7 Отговор
    има доста такива селски шофери дето като се качат в джип и се мислят за безсмъртни. всеки опитен и техн грамотен шофер знае че жипа рипа лесно на таван спира трудно ускорява бавно и куп други недоимъци и пречки за асфалтов път
  • 3 Тинки Уинки

    70 9 Отговор
    Гаранция, че тая ''оФсЪ'' е карала на круис контрол /автопилот/ и не на последно място, е говорела по телефона, и се е гримирала в огледатото за обратно виждане, затова не е видяла полицая. Блъснала /помела/ го е, и чак тогава е реагирала да спира.
    Искренни съболезнования на близките на полицая.
    Но да не забравяме, че никой от нас не е застрахован.
    Ако не е бил полицая, могло е да прегази друг човек, или тълпа от хора. Да я пратят в бобов Дол в мината, и да сменява миньорите.
  • 4 Mion

    31 11 Отговор
    Условна присъда. България ще продължава все така.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хммм

    4 15 Отговор

    До коментар #5 от "Public Owner":

    Това е абсолютно неадекватен коментар!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Mилиционер

    36 24 Отговор
    До като не спрат да спират превозни средства по булевардите ще ги има тези случаи три лента булевард да спреш автомобил в трета лента защото там винаги карат бързо за 20 лева ни си заслужава риска !
  • 9 Враг

    48 28 Отговор
    Господа униформени и вие скъпи граждани запомнете че няма право никой да спира превозно средство на място не регламентирано за това поради факта че има силна опасност да станат инциденти от този тип и не само. Така че нека оня смешник шефа на КАТ където прилича на Жокера да предупреди и да направи един и структаж на алчните господа как се спира автомобил и къде. Защото всички знаем колко не компетентни са голяма част от униформените да не говорим че законите са им чужди. Защото вече е много снижен стандарта и убочението на новите кадри във системата.

    Коментиран от #22, #42

  • 10 Полиция

    26 11 Отговор
    КОИ КОИ Милиционер им даде разрешение да спират коли ТАМ
  • 11 Враг

    26 21 Отговор
    Господа униформени и вие скъпи граждани запомнете че няма право никой да спира превозно средство на място не регламентирано за това поради факта че има силна опасност да станат инциденти от този тип и не само. Така че нека оня смешник шефа на КАТ където прилича на Жокера да предупреди и да направи един и структаж на алчните господа как се спира автомобил и къде. Защото всички знаем колко не компетентни са голяма част от униформените да не говорим че законите са им чужди. Защото вече е много снижен стандарта и обучението на новите кадри във системата.
  • 12 Гост

    29 10 Отговор
    Няколко пъти сам им правил забележки на господа полицаите да си слагат отразителни жилетки и да спират от безопасно място но те просто ме игнорираха.Ето сега резултата.
  • 13 България

    26 5 Отговор
    Хубави са полицаите но трябва да им увеличат ЗАПЛАТИТЕ и да намалят МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ ЗАПОВЕДИ!
  • 14 Мара

    35 15 Отговор
    Катаджията има определена вина за смъртта си!Излязъл е на пътя с вдигната палка и разчитал на шофьора да спре и го предпази!Не се е получило.Трябва малко по-голяма доза предпазливост от тяхна страна!

    Коментиран от #28

  • 15 666

    56 11 Отговор
    Човекът се е опитал да си изпълни служебните задължения. Няма смисъл да се търси вина в жертвата. Виновен в случая е само и единствено водачът. Къде се спират коли и къде не, дали мястото е регламентирано или не... по тази логика дай да не спират никой и всеки да си кара с 200 в населените места. Като се опитват да си вършат работата - лошо. Като не си я вършат - лошо. Е какво искате от тия хора??? Ако не беше убит полицай, а майка с дете, нямаше да има нито един коментар от сорта "таа къде е вървяла" Полицаите не са врагове. Те също си патят от калпавото законодателство и смешните закони!
  • 16 вуйчо

    39 12 Отговор
    В ЛЮБИМИТЕ НИ САЩ няма такова нещо: полицай да стои с палка и да изскача пред фучащи автомобили да ги спира. Там може да ги отнесат по време на проверката ,но и за това е помислено. Тук само празни приказки и увеличения на глобите,това им е в кратуните. В Испания,там откъдето нашите копират наизуст,където има пост на пътна полиция,пътя се отцепва със светещи конуси и указателен знак че след 50 метра има пост за спиране и проверка. Никой не изскача пред МПС изневиделица. Ето го резултата в държавата на абсурдите. Катаджиите да си вземат поука и да не скачат като зайци пред колите.Ако сам не се пазиш,никой няма да те опази.Да разчиташ че като те види и хоп веднага ще спре .......нямам думи какво е. Жалко,една нелепа трагедия и погубен човешки живот. За какво,за каквооо........за някаква си глоба. Нали уж в колите им имаше камери,щяха да снимат само и да пращат глобите по пощата ли,не знам кво си вече.и те не знаят какво правят.
  • 17 шруум гъбков

    40 11 Отговор
    хайде някой сега да защити жените шафиори, тази крава даже не е разбрала какво става
  • 18 Запознат

    24 7 Отговор
    И да спрат да вземат подкупи полицаите за да си затворят очите и да не пишат актове - защото резултата е,че даващите подкуп започват да смятат,че винаги ще им се размине - и за превишена скорост...и за алкохол !!!
  • 19 До Вуйчо

    37 17 Отговор
    Служителя не е изскочил заради една скапана глоба, а затова че тази кифла е карала с голяма скорост в населено място разбра ли Умник !!!
  • 20 Уууууу

    22 16 Отговор
    Нещо не се връзва ...лъха голяма измама и замаскиране на погрешните действия на ченгето В ПРЕДИШНАТА СТАТИЯ ПИШЕШЕ ЧЕ ЧЕНГЕТО СПИРАЛО КОЛА ЗА ПРОВЕРКА А ОТЗАД ОТ ДЯСНО ИЗСКАЧА ДЖИП И ГО ПОМИТА...а сега пък ченгето искало да спре джипа заради голямата скорост....КОЙ ЛЪЖЕ ..журналистите или МВР. Ако ченгето е искочило и е дало сигнал на движещата се кола да спре в последния момент ТО СЕ СЪЗДАВА УСЛОВИЕ ЗА ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗЩЕСТВИЕ както и е станало ..ченгето напълно си го е изпросило ....Само в България се научиха да спират за щяло и не щяло ..В белите страни спират само за РУТИННА проверка ...
  • 21 Контра

    10 15 Отговор
    ИСКАЛ Е МАЙ ДА УДАРИ КьОРАВОТО
  • 22

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Враг":

    Виждам и теб как хубаво са те "УбОчили".....
  • 23 българин

    16 9 Отговор
    какво като не е пила, да ва е...ва във журналята. оневинява убийството ли? или че е оставила сираци две деца. научете се да пишете смислено. а за тая пандиз и 100 000 лв. на децата.
  • 24 Било

    8 13 Отговор
    Майко мила и аз за малко да одаря един такъв полицай.Ограничение 80км и искачане нямах шанс ако имаше насрещно движение.И най лошото е че и аз карам джип така разбирам че ако си с 4\4 си престъпник и убиец.Жалко за момчето но май не е било по правилата има си зако за това как и къде и защто
  • 25 Бай Тошо

    13 12 Отговор
    И двамата са допуснали грешка, полицая че излязъл насред натоварения булевард да гони с палката джипа, и жената че си е карала бързо, то в днешно време ако не бързаш друг заема мястото ти в работата, всичко е на риск. а и ако не беше тръгнал да я спира едва ли е щяло да стане ПТП или тая беля от това че кара бързо ама уви
  • 26 Boticha

    18 2 Отговор
    На пътното платно за никого не е безопасно там е място за ДВИЖЕНИЕ на автомобили има си места за спиране и места за пресичане,ако и беше пуснал тромбата и лампите след нея сега щеше да има само Един акт а не никролози и безмислени обеснения
  • 27 Напуснал МВР

    29 2 Отговор
    В СЩА ме засякоха извънградско с 15 мили над ограничението и ми зашиха акт за 360 долара. В Англия ме засякоха с 6 мили над ограничението в града и ми изшиха акт за 100 паунда, взеха ми 3 точки от общо 12 (толкова имат ЮК книжките), сега и застраховката ще ми вдигнат с няколко стотака. Унас цари пълна анархия на пътя. Всеки нарушава на ден поне 10 пъти ЗДвП, но катаджиите са виновни, че са ви видели. Това не е рутинна проверка, че да се огражда с конуси и т.н. Това е градско движение, колите се движат с 50км/ч. Точно поради причината, ако внезапно изскочи човек на пътя, да няма трагедии. Обаче, както всички знаем, радари няма! Има някакви смешни камери, които са стационарни и дори неграмотните мангали са ги запомнили. Ако пък е мобилна камера, "зАКОНА" изисква да има предупредителни табели, че ще те снимат..... Значи никой не спазва закона, само МВР трябва да го спазва. Той този ЗДвП важи 24/7, не само когато има патрулка или камера. Колкото до шофьорката, все пак е жена. Не можем да я виним, че не може да кара. Виновни са онези, гледали под късата ѝ поличка по време на шофьорския изпит..... Виновна е цялата бумащина в МВР, която е направена за да могат да се възползват от нея "нашите". Лично мой акт за винетен стикер на ТИР на стойност 3000 лв. беше отменен от началника ми, защото му занесли дневен винетен стикер и касова бележка-дубликат.... Ако някой ме убеди, че въпросния ми началник е гушнал по-малко от 5 столевки, признавам го. Рибата се вмирисва от
  • 28 Патето Яки

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Мара":

    Публикувано във факти.бг: е слизал от патрулния автомобил, за да спре бързо движещия се джип
    Преди да слезе бързо от колата дали се е огледал за идващ автомобил.
  • 29 Гого

    9 13 Отговор
    тоз кавал е изкал да се самоубие кой нормален човек излиза пред бързо движещо МПС освен един самоубиец да направи беля на жената.Помощи кави помощи кой ще плати на жената ????че има ненормалници дето не знаят закона къде трябва да стой ""УНИФОРМЕНИЯТ"" пореден рекеджия----отстрани на пътя не посредата на пътя!Най лошото в България че виновна ще излезе жената. Предварително се знае-ченгелите са безгрешни!!!

    Коментиран от #32

  • 30 Гого

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Никой не изскача пред МПС изневиделица
  • 31 Мразя мвр

    5 3 Отговор
    Тоя луд ли е да излиза изневиделица
  • 32 Сгодна женица

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Гого":

    А че тази "невинна" женица е карала като луда пръскачка в лозе това леко го забравяме нали?

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гого

    6 10 Отговор

    До коментар #32 от "Сгодна женица":

    скъпи приятелю защо не излезеш на магистралата и не пробваш да спреш с палка някой който кара с 100км. за това си има методи снимки аз съм платил мойте данаци поне 1 камера има принудително спиране с светлини и звукови сигнали да не говорим че има и други методи.Само този ПИЧ в униформа си мисли че е велик като сложи униформа и се мисли за господ ама не е познал

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кирил Младенов

    4 2 Отговор
    Хайл и няма да има такива неща, а ред. Лека пръст на човека.
  • 37 Morgoth

    5 2 Отговор
    100 метра спирачен път. Джиповете спират по-бавно, но все пак, ако това е така значи е карала с над 100км/ч.
  • 38 Чичу Ади

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гого":

    Гошко, хубавецо глуповат.... На мястото където е станал инцидента, се е провеждал някакъв фестивал на кебапчето и бирата и е имало над 10000 души. Точно за това са били там тези полицаи, уж за да се кара по-нормално. В града не е на магистралата. Ти да си виждал на магистралата някой да маха с палка? Джипа е карал със 100 в града. Само по себе си, това нарушение е престъпление за затвор. Пред джипа е имало друга кола, като шофьора е скочил на спирачките, щом е видял жълтата жилетка. Предполагам и той е карал поне с 80. Жената си е гледала маникюра през това време, както правят 99% от жените зад волана. В последния момент е видяла, че автомобила пред нея намаля, но с реакциите и мисловните дейности на жена, вместо да натисне спирачката е завила в дясно и е помела полицая. На въпросния булевард с три ленти за движение в едната посока, най-дясната е била пълна с паркирани коли на хора от кебапчения събор. Във всяка една от тези коли можеше да слиза или качва дете по това време, като първия шофьор щеше отново да намали, а горката девица щеше да направи малчугана на мармалад.

    Коментиран от #43

  • 39 Димитър

    8 2 Отговор
    Като чета кментарите и се хващам за главата!
    Аве господа като ви блъскат вас и вашите деца по улиците питате каде са Полицаите? Всеки е длъжен да кара в уграничение и готов за всякъква изненада на пътя не зависимо от какво естество е тя така че не пишете глупости.
    И не забравяите че никои няма застрахован на пътя бъдете внимателни.
    Лека му пръст на момчето

    Коментиран от #40

  • 40 Рад

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Димитър":

    Не знам какви са коментарите, но имаш нужда от уроци по български език и правопис... спешни
  • 41 Полиция милиция

    2 2 Отговор
    Две каки са спречкали по пътя едната показала среден пръс на другата и решили да се надпреварват но в този ден има празник на лаута и много деца милицията изпраща полицията за да въведат ред но двете каки решиха да се надпреварват и излизаики полицая да ги спре едната го УБИ на место която изпреварва от дясно другата това ни е КУЛТУРАТА
  • 42 Враг

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Враг":

    Публикувано във факти.бг: Господа униформени и вие скъпи граждани запомнете, че никой няма право да спира превозно средство на място нерегламентирано за това, поради факта, че има сериозна опасност да станат инциденти от този тип и не само. Така че, нека оня смешник шефът на КАТ, който прилича на Жокера, да предупреди и да направи един инструктаж на алчните господа как се спира автомобил и къде. Защото всички знаем колко некомпетентни са голяма част от униформените, а да не говорим, че законите са им чужди. Защото вече е много снижен стандартът и обучението на новите кадри в системата на МВР.
  • 43 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Чичу Ади":

    приятелю мой ти ако имаш книжка изтинска не купена щеше да си учил откоя страна се слиза от посока на движението-така че не пиши глупости като си забравил важни правила,затова такива като теб се правят на батман и други подобни!
  • 44 bitch

    2 1 Отговор
    Да тая самозабравила се кифла трябва да влезе в пандиза поне за 15 години и да и забранят доживот да кара каквото и да било превозно средство - нестига че кара като луда ами и говори по телеофона и се гримира - егати парцала...