Last news in Fakti

25 Май, 2017 14:45 4 708 5

Арестуваха кмета на Асеновград

  • кмет-
  • асеновград-
  • арест-
  • данс-
  • бизнес

Д-р Емил Караиванов е задържан при акция на ДАНС и специализираната прокуратура

Арестуваха кмета на Асеновград - 1
Снимка: "Марица"

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов е задържан при акция на ДАНС и специализираната прокуратура, узна пловдивското онлайн издание "Марица". Отведени за разпит са още трима бизнесмени, сред които собствениците на строителна фирма „Запрянови” баща и син – Вакрил и Георги Запрянови.

При акцията е задържан и местният бизнесмен Николай Христев. Ареста е близо седмица след задържането на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов.

Атанасов е привлечен като обвиняем от окръжната прокуратура за това, че през ноември миналата година е поискал 8 000 лв. от управителя на клон на Акционерно дружество Митко Захариев, за да съгласува идеен инвестиционен проект.

Обвинението е във връзка с образувано досъдебно производство за корупционни престъпления спрямо служители на община Асеновград. Разследването е установило, че на 8 декември м.г. главният архитект на Асеновград е получил поисканата сума. Задържан е и мъжът, дал подкупа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечока

    16 1 Отговор
    Браво, не знам дали е виновен ама със сигурност измежду 50-те хиляди кмета в БГ 5-6% със сигурност са правили злоупотреби, което значи че трябва на година да се разследват по 2500 кмета ? а сега разследват по 3-4 годишно ?
  • 2 Bai kolo

    6 3 Отговор
    Nai kradliviq kimet
  • 3 Рейзи

    4 1 Отговор
    Не е вярно , аз съм най крадливия ама няма кой да ме закачи
  • 4 фил

    15 1 Отговор
    Тоя е цвете пред най-крадливия кмет на Пловдив Иван Тотев. Фирма „Запрянови ‘’ е залята със скандални поръчки от община Пловдив ,тя е и избрана без конкурс за изпълнител на брутално незаконния зоопарк ,подизпълнител е на пеещите фонтани на колодрума ,на детскиградини и др.обекти в Пловдив за много милиони.
  • 5 Генерала от запаса

    5 0 Отговор
    То Запрянов не е негова фирма а на депутата джевжет чакъров