25 Май, 2017 20:03 3 858 11

Оправдаха Алексей Петров

  • алексей петров-
  • октопод
Оправдаха Алексей Петров - 1
Алексей Петров

Софийски градски съд оправда Алексей Петров, съобщи Канал 3. Той беше обвинен за помагачество за присвояване на сумата от 1.3 млн. лв. По делото бяха призовани и 17 души - свидетели и вещи лица.

Срещу Петров и още четирима души се води и дело в Специализирания наказателен съд. То е за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

Бившият съветник в ДАНС беше арестуван при показната акция „Октопод” през февруари 2010 година. Тогава бяха арестувани общо 13 души. Години по-късно - през 2016-та след жалби на Алексей Петров и още няколко души, Европейският съд по правата на човека постанови поредните си осъдителни решения срещу България. Държавата бе осъдена на плати общо 114 000 лева на част от задържаните по "Октопод" в мандата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Око боко

    19 3 Отговор
    Браво.
  • 2 ......

    24 1 Отговор
    Ха, че в тая държава остана ли голЕм боклук, който да не е оправдан...

    Коментиран от #6

  • 3 хахаха

    11 1 Отговор
    чак ми става смешно вече като прочета нещо такова, не тъжно а смешно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кради кради

    5 2 Отговор
    Слушайте песента на Ъпсурт "Кради, кради".

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "......":

    Няма, всички са невинни. Всички си действат през годините докато им текат делата. Това е стандартна практика срещу мафиоти и политици: повдигни му дело с ясен край, симулирай че работиш и накрая го оправдай. Тогава всички използвани доказателсва отиват на вятъра.
    Емблематично за България: клошара го съдят, а мафиота го оправдават.
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    Някой да е очаквал нещо друго, при нашата корумпирана правораздавателна система.
  • 8 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "кради кради":

    Ъъъ кои бяха ъпсурд ???????
  • 9 mediator37

    2 0 Отговор
    Нагледно доказателство за некадърната полиция и некадърната прокуратура, които не могат да съберат доказателствата по законовия ред и форма. В резултат на некадърността им ще плащаме на мафиотите компенсации. Да ги плаща Цв.Цв. Ако не му стигнат парите тъща му ще донади. Нали му беше дала дарение 150000лв. да си купи три апартамента по 180 евро квадратния метър.
  • 10 случаен

    0 0 Отговор
    Добре че няма вечни хора! Рано или късно всички без изключение се преселваме в небитието. Само се чудя дали всички отиват на едно място, примерно в рая, а други там, където им е мястото - в ада! Поради ширещата се несправедливост открай време, явно двете места са измислени за утеха на търпящите несправедливост. Защото някои неща са много трудни, невъзможни за приемане! Но на българина така му е писано, иначе отдавна да сме оправили нещата! След такава новина това е единственото, което мога да кажа.
  • 11 горт

    2 0 Отговор
    За пореден път гербаджийте и Цвъчката се о.раха с техните изфабрикувани и показни акции за заблуда на овчето население. А сега овцете данъкоплатци ще плащат герберасткия масраф.